SĂNĂTATEA TA: Efectele adverse ale curelor de detoxifiere

Publicat: Luni, 16 Februarie 2015 13:02 // Actualizat: Luni, 16 Februarie 2015 13:05 // Sursa: romaniatv.net

Foarte la modă, regimurile de detoxifiere recomandă o alimentație sănătoasă, promovată și de dieteticieni. Atenție însă la efectele acestora.

Foto: ahlidetox.com

Săptămâna Dieteticienilor, care are loc anual la sfârșitul lunii martie în Belgia, va avea ca temă globală grăsimile, specialiștii fiind de acord asupra necesității de a nu le elimina, ci de a le alege mai bine. Regimurile de detoxifiere recomandă o alimentație care să asigure scăderea grăsimilor, recăpătarea energiei, o eventuală pierdere în greutate și, în final, o stare de bine, scrie Agerpres care citează lesoir.be.

Ideea acestor regimuri este "purificarea" corpului din interior printr-o alimentație săracă în grăsimi și zaharuri și chiar un post scurt, cu sucuri, infuzii și supe. De câțiva ani, moda detoxifierii a cuprins lumea celebrităților, tot mai multe fiind starurile hollywoodiene care îi laudă virtuțile, dând sfaturi și rețete, cum face, de exemplu, Gwyneth Paltrow.

Unii oameni de știință trag totuși semnalul de alarmă. Edzard Ernst, profesor de medicină la Universitatea Exeter, este tranșant: "Există două tipuri de detoxifiere, unul rezonabil și celălalt, nu", spune el, citat de The Guardian.

Primul se realizează în centre de dezintoxicare sau spitale, unde cei alcoolici și drogați sunt ajutați să se lase de viciu.

"Celălalt este un cuvânt confiscat de întreprinzători și șarlatani pentru a-și vinde tratamente care pretind că scapă corpul de toate toxinele acumulate", arată medicul.

Organismul are însă propriile sale organe emonctorii (prin care se elimină secrețiile sau umorile) — piele, rinichi, ficat, plămâni, fără de care nu am trăi sau am fi la spital, afirmă doctorul în cotidianul britanic.

Citeşte şi Detoxifierea de primăvară a organismului

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 feb 13:34
...promovată și de dieteticieni. Atenție însă la efectele acestora. Citește mai departe… Citeste mai departe: SĂNĂTATEA TA: Efectele adverse ale curelor de detoxifiere ...
16 feb 13:28
...o alimentație sănătoasă, promovată și de dieteticieni. Atenție însă la efectele acestora. Citește mai departe… Mai mult ...
16 feb 13:24
...promovată și de dieteticieni. Atenție însă la efectele acestora. Citește mai departe… …read more ...
16 feb 13:12
... .block-title a,
.block-title span,
.td-tags a:hover,
.td-scroll-up-visible,
.td-scroll-up,
.sf-menu ul .current-menu-item >...
16 feb 13:09
...de detoxifiere recomandă o alimentație sănătoasă, promovată și de dieteticieni. Atenție însă la efectele acestora. Citește mai departe… Soursa: romaniatv.net
google_ad_client =...
16 feb 13:07
...o alimentație sănătoasă, promovată și de dieteticieni. Atenție însă la efectele acestora. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8387
RON
05 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H