Sancţiunile impuse Rusiei de către UE, de NESUPORTAT. Cui aparţin aceste estimări

Experţi ai Danske Bank, analizând impactul crizei ucrainene asupra economiei ţărilor europene, au ajuns la concluzia că sancţiunile impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei şi represaliile acesteia din urmă vor ajunge în curând să fie de 'nesuportat' de ambele părţi şi vor fi ridicate după una până la trei luni, informează miercuri Ria Novosti, citată de Agerpres.

13 aug. 2014, 08:44
Sancţiunile impuse Rusiei de către UE, de NESUPORTAT. Cui aparţin aceste estimări

UE va abandona sancţiunile împotriva Rusiei peste una până la trei luni, estimează experţi ai Danske Bank.
Într-un raport realizat de banca comercială daneză se menţionează că până la detensionarea conflictului din Ucraina este încă foarte departe dar, cu toate acestea, UE şi Rusia vor pierde prea mult în cazul în care criza va afecta sectorul energetic.

Potrivit analiştilor de la Danske Bank, influenţa directă a conflictului ucrainean asupra economiei europene este mică. Cel mai mare risc este legat, în opinia lor, de creşterea sentimentelor negative.

Citeşte şi AVERTISMENT fără precedent al SUA: Orice intervenţie rusă în Ucraina va fi considerată o invazie

Dintre ţările nordice, potrivit aceluiaşi raport, cea mai vulnerabilă este Finlanda, ţară legată de Rusia prin relaţii comerciale, turism şi investiţii. În schimb, Norvegia ar putea să câştige pe termen lung dacă UE va încerca să înlocuiască gazul rusesc cu cel norvegian, potrivit Agerpres.

Este puţin probabil ca sancţiunile occidentale să aibă un impact semnificativ asupra situaţiei politice din Rusia, mai menţionează raportul citat. Popularitatea preşedintelui Vladimir Putin este în continuare foarte ridicată, iar în cazul în care creşterea economică va încetini treptat, nu sunt de aşteptat riscuri politice majore pentru Moscova, consideră experţii danezi.

Citeşte şi Oficial SUA: Este nevoie de noi politici de apărare pentru a face faţă războiului hibrid practicat de Rusia

În condiţiile actuale economice, Federaţia Rusă îşi va consolida relaţiile economice şi politice cu ţările din America Latină şi din Asia, indică Danske Bank, cea mai mare bancă din Danemarca, şi parte a Danske Bank Group, una dintre cele mai importante instituţii financiare din Europa de Nord.


loading...