Sanctuarul Urşilor de la Zărneşti se oferă să găzduiască ursul din Moroieni

Asociaţia de protecţia animalelor "Milioane de Prieteni" din Braşov se oferă să îl primească la Sanctuarul Urşilor din Zărneşti pe ursul implicat în accidentul care a avut loc pe 19 septembrie, lângă localitatea Moroieni, judeţul Dâmboviţa.

RomaniaTV.net
21 sept. 2012, 16:40
Sanctuarul Urşilor de la Zărneşti se oferă să găzduiască ursul din Moroieni

„Pe baza informaţiilor preluate din mass-media, reise că ursul “vinovat” de moartea tragică  a unui om este de fapt o „victimă” a braconajului şi a reacţionat instinctiv pentru a-şi salva viaţa. Nu putem arunca vina pe un animal sălbatic pentru acţiunile inconştiente şi ilegale ale unor cetăţeni„, transmite Cristina Lapis, preşedintele asociaţiei.

„Acest urs, după chinurile îndurate  merită să trăiască, şi Asociaţia „Milioane de Prieteni”  se oferă să-l primescă în Sanctuarul „Libearty” Zărneşti, singura rezervaţie de urși bruni din România şi cea mai mare din Europa. Aceasta este singura soluţie  pentru ca ursul să rămână în viaţă. Ne asumăm toate cheltuielile  implicate în preluarea lui după capturare, tratamentul medical şi cazarea  până la sfârşitul vieţii”, mai spune Cristina Lapis în comunicatul de presă.

Este oare drept ca un urs torturat și rănit din lăcomia unor braconieri să primească, pe deasupra, un glonţ?
Oricum privarea de libertate pe viață  a unui animal sălbatic este o pedeapsă  destul de mare pentru un caz de « legitimă apărare ». Ne punem speranţa că autorităţile abilitate vor asculta dorinţa miilor de români care cer lăsarea în viaţă a animalului şi vor preschimba decizia de împușcare cu cea de transferare la rezervaţia din Zărneşti”, încheie preşedintele asociaţiei.