Sanda Ladoşi şi soţul ei, săltaţi de procurori DIICOT într-un dosar privind o fraudă de aproape un milion de euro

Sanda Ladoşi şi soţul ei au fost ridicaţi de DIICOT, de acasă, pentru audieri. Cântăreaţa Sanda Ladoși și Ștefan Tache sunt suspectaţi că au inițiat și constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în dauna Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. I.F.N. și spălare de bani, prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obținute din activitatea infracțională, grup la care au aderat și pe care l-au sprijinit și alte persoane.

RomaniaTV.net
28 nov. 2017, 10:31
Sanda Ladoşi şi soţul ei, săltaţi de procurori DIICOT într-un dosar privind o fraudă de aproape un milion de euro

UPDATE: Sanda Ladoşi a fost scoasă de mascaţi din sediul DIICOT şi urcată în dubă, potrivit unor imagini difuzate de România TV.

Procurorii DIICOT Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au efectuat un număr de 10 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune în formă continuată și spălare de bani în formă continuată, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Potrivit procurorilor, „în perioada 2008 – 2014, doi suspecţi au inițiat și constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în dauna unor instituții de credit și spălare de bani, prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obținute din activitatea infracțională, grup la care au aderat și pe care l-au sprijinit și alte persoane”. 

„De asemenea, în perioada 2008-2014 în baza aceleași rezoluți infracționale, la intervale diferite de timp, suspecţii, în calitate de asociaţi/administratori sau împuterniciţi în cadrul mai multor societăşi comerciale, au indus în eroare Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. I.F.N. cu ocazia încheierii și executării a două contracte de credit (acorduri cadrul de finanțare) și 6 acte adiționale prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase (finanțarea activității de leasing financiar) și prin folosirea de mijloace frauduloase, producându-se o pagubă de 4.344.939,50 lei”, se arată în comunicatul DIICOT.

În cauză se efectuează cercetări faţă de un număr de 17 persoane. La sediul DIICOT, Structura Centrală, vor fi aduse în vederea audierii unui număr de 45 de persoane. Potrivit unor surse citate de România TV, între persoanele săltate de procurorii DIICOT se află şi cântăreaţa Sanda Ladoşi şi soţul ei, Ştefan Tache.

La acțiune au participat și polițiști de la structurile de combatere a criminalității organizate din Vâlcea, Călărași și Teleorman, precum și jandarmi.

Sanda Ladoşi (47 de ani) şi soţul ei, Ştefan Tache (63 de ani), au mai trecut prin clipe de coşmar în toamna lui 2013, când omul de afaceri a fost reţinut şi închis aproape trei luni, sub acuzaţia de evaziune fiscală de patru milioane de euro.


loading...