Sandu Geamănu și Genică Boenică petrec Crăciunul împreună, în penitenciarul Rahova. Cei doi infractori, colegi de celulă, au devenit de nedespărțit în spatele gratiilor

Adus în țară de autoritățile române, Romeo Ursu trăiește bine la Rahova, unde împarte celula cu Sandu Geamănu, unul dintre cei mai respectați deținuți de la noi.

25 dec. 2023, 13:15
Sandu Geamănu și Genică Boenică petrec Crăciunul împreună, în penitenciarul Rahova. Cei doi infractori, colegi de celulă, au devenit de nedespărțit în spatele gratiilor
Gică Boenică petrece Crăciunul alături de Sandu Geamănu, la Rahova

Romeo Ursu, zis Boenică, este considerat în mediile infracționale ca fiind unul dintre primii șefi ai mafiei românești. Acesta a fost adus în România sub escortă în luna septembrie după ce, timp de opt ani, din Iordania, a fentat sistemul de justiție din România.

Infractorul era urmărit internațional în contul a două condamnări, una de 2 ani și 10 luni pentru complicitate la o tentativă de înșeșăciune și o condamnare de 8 ani, decisă de Tribunalul Constanța, pentru constituirea unui grup criminal specializat în clonarea de carduri bancare.

Citește și: Genică Boenică, fugit de 15 ani în Iordania, a fost adus în România. Interlopul are de executat două pedepse cu închisoarea

Fiind unul dintre foștii apropiați ai lui Fane Spoitoru, Boenică a fugit din România înainte de a fi condamnat. Stabilit în Iordania, țară care nu are un acord de extrădare cu România, liderul interlop a trimis din exil o mulțime de mesaje batjocoritoare, în special îndreptate împotriva polițiștilor.

Timp de opt ani, Ministerul Justiției s-a rugat de iordanieni să-l predea pe Boenică, dar fără vreun rezultat. În cele din urmă, acesta ar fi comis infracțiuni și pe teritoriul țării arabe, drept pentru care a fost imediat expulzat și făcut „cadou” românilor.

Citește și: Andrew și Tristan Tate nu au voie să părăsească România. Ce pretext au folosit pentru a pleca din țară

Încarcerat la Rahova, Boenică ar fi fost cazat în aceeași celulă cu Sandu Geamănu, un deținut celebru, deosebit de violent. Cei doi au devenit prieteni, iar surse din cadrul Administrației Naționale a Pentienciarelor au dezvăluit că Romeo Ursu trăiește foarte bine în detenție, având în vedere că, alături de Geamănu, a devenit repede unul dintre cei mai respectați pușcătiași, scrie Spynews.