Sângele lui Ronald Reagan, scos la licitaţie online

O casă de licitaţii online din Marea Britanie scoate la mezat un flacon cu "sânge nobil" care i-a aparţinut fostului preşedinte american Ronald Reagan. Sângele lui Reagan a fost "cules" de cei de la Spitalul Universităţii George Washington, după tentativa eşuată de asasinat din 1981, al cărei autor a fost John Hinckley Jr.

RomaniaTV.net
22 mai 2012, 09:54
Sângele lui Ronald Reagan, scos la licitaţie online

Lansarea ofertei de către casa britanică de licitaţii online,  PFC Auctions, cu sediul în Guernsey, a stârnit interesul amatorilor, cea mai mare sumă oferită până acum fiind de 5.081 de dolari, informează The Washington Times. Alături de flaconul de sticlă cu sânge uscat, cel care va câştiga licitaţia va primi şi un formular medical, pe care doctorii de la Spitalul Universităţii George Washington  l-au completat când le-a fost adus de urgenţă cel mai important „pacient” al Americii, după atentat.

Flaconul din sticlă transparentă în care au fost păstrate urmele de sânge ale fostului preşedinte american a fost păstrat de către ruda unui tehnician de la un laborator din Maryland, care a analizat conţinutul acestuia în urmă cu mai bine de 30 de ani. Misteriosul deţinător al preţiosului flacon le-a dezvăluit autorităţilor Bibliotecii Prezidenţiale Ronald Reagan că el este cel care posedă sâgele lui Reagan.

După ce a fost refuzat şi de Arhivele Naţionale, şi de Serviciile Secrete şi de FBI, care au spus că nu sunt interesate de oferta bărbatului, acesta a primit din partea Bibliotecii să scoată la licitaţie flaconul şi buletinul medical care întăreşte toată oistoria atentatului din 1981, în care Reagan şi patru dintre oamenii săi au fost răniţi.

Aceeaşi casă de licitaţii online a mai vândut până acum, între altele,  chitare cu autografe ale celebrităţilor, precum şi o bucată din tortul de nuntă al prinţului William şi al lui Kate Middleton.