Şantaj la Arad: A împrumutat 250 de euro, înapoi i s-au cerut 5.000

Doi bărbaţi din Arad au fost reţinuţi după ce ar fi şantajat un arădean pe care l-ar fi împrumutat cu 250 de euro, dar i-ar fi cerut să restituie 5.000 de euro, presupusa victimă adresându-se autorităţilor, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
14 aug. 2013, 11:43
Şantaj la Arad: A împrumutat 250 de euro, înapoi i s-au cerut 5.000

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Parchetul Tribunalului Arad, procurorii au dispus reţinerea a doi bărbaţi, respectiv Băiţuc Radu şi Puf Răzvan Mihai, pentru trafic de influenţă şi şantaj.

Conform procurorilor, în cursul lunii mai, un arădean a împrumutat de la Băiţuc Radu suma de 250 de euro, pe care s-a obligat să o restituie în câteva zile.

„Întrucât nu a reuşit restituirea sumei în termenul stabilit, Băiţuc Radu i-a aplicat dobânzi, ajungând să-i pretindă 5000 de euro, în caz contrar urmând a fi agresat, bătut, de către persoane cunoscute în rândul lumii interlope”, se arată în comunicat.

Procurorii afirmă că Băiţuc Radu a pretins şi suma de 1.000 de euro de la presupusa victimă, promiţându-i că, prin influenţa pe care o are faţă de lucrătorii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, îi va facilita promovarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

„Ulterior, pentru recuperarea sumei de bani, a intervenit şi învinuitul Puf Răzvan Mihai, care a pretins a fi lucrător la Poliţia Economică şi care i-a relatat părţii vătămate că va trebui să restituie sumele de bani împrumutate, în caz contrar urmând a se demara faţă de acesta cercetarea penală pentru înşelăciune”, mai arată sursa citată.

Bărbatul ameninţat s-a adresat autorităţilor, formulând o plângere penală împotriva celor doi.

Cazul a fost instrumentat cu sprijinul Servicului Judeţean Anticorupţie Arad şi a Serviciului Român de Informaţii Arad.

Procurorii urmează să decidă dacă vor propune arestarea preventivă a suspecţilor.