Săptămâna europeană a mobilităţii: Ce acţiuni au loc în Bucureşti pentru promovarea bicicletei

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), prin Direcţia de Mediu, în colaborare cu ONG-ul "Bate Şaua să Priceapă Iapa", desfăşoară acţiuni de promovare a bicicletei ca mijloc de transport alternativ nonpoluant şi de conştientizare a noţiunii de mobilitate în rândul cetăţenilor, eveniment organizat cu ocazia Săptămânii europene a mobilităţii.

RomaniaTV.net
18 sept. 2012, 16:25
Săptămâna europeană a mobilităţii: Ce acţiuni au loc în Bucureşti pentru promovarea bicicletei

Potrivit unui comunicat al PMB, în zilele de 19 şi 20 septembrie, între orele 9,00-10,00, în Piaţa Victoriei, Patrula Velo – formată din elevii eco-voluntari ai Colegiului Ion Neculce, din inspectorii de mediu şi reprezentanţi ai ONG-ului partener – vor împărţi pliante cu mesaje de încurajare a utilizării mijloacelor de transport nepoluante şoferilor şi pietonilor care tranzitează această zonă, potrivit Agerpres.

În ziua de 19 septembrie, începând cu ora 19,00, în Piaţa Sf. Anton (Centrul Istoric – Poiana Urbană), municipalitatea, alături de ONG-ul partener, îi invită pe bucureşteni la o scurtă călătorie în timp, prin punerea în scenă a piesei „Coana Miţa Biciclista”, care redă istoria primei promotoare a mersului pe bicicletă.

Prin încurajarea folosirii bicicletei şi a mijloacelor de transport în comun, Capitala  se înscrie în rândul marilor oraşe europene, preocupate de calitatea vieţii locuitorilor săi.

Directoratul General de Transport şi Mediu al Comisiei Europene a lansat în anul 2002 Săptămâna europeană a mobilităţii – 16-22 septembrie, în scopul creării unui mediu de viaţă sănătos prin promovarea mijloacelor de transport alternative.