Şapte civili din Afganistan au fost ucişi de o bombă plasată la marginea drumului

O explozie puternică provocată de o bombă aplasată la marginea drumului în provincia Kunduz din nordul Afganistanului, a ucis cel puţin şapte civili, potrivit informaţiilor transmise de oficialităţi locale. 

RomaniaTV.net
02 iun. 2020, 09:19
Şapte civili din Afganistan au fost ucişi de o bombă plasată la marginea drumului

Şapte persoane au fost rănite în incident după ce motocicleta lor a fost lovită de o bombă luni seară în districtul Khan Abad din această provincie, a declarat un purtător de cuvânt al guvernatorului provincial.

Toate victimele erau tineri din provincia Badakhshan care lucrau ca muncitori pe terenuri agricole din Kunduz. Potrivit oficialilor locali, zona este sub controlul grupării militante talibane.

Citeşte şi: Atac armat asupra unei clinici Medici Fără Frontiere din Kabul. Printre morţi se numără nou-născuţi şi mame

Talibanii au o prezenţă puternică în multe părţi ale provinciei şi au comis acolo o serie de atacuri mortale asupra forţelor de securitate afgane în ultimele săptămâni.

Tensiunea militară a fost redusă atât de talibani, cât şi de guvernul afgan în urma unei încetări a focului în timpul celor trei zile ale sărbătorii Eid al-Fitr.

Citeşte şi: Carnagiu după un atentat cu maşină capcană. Sunt cel puţin şapte morţi şi 40 de raniţi

Mii de civili au fost ucişi în Afganistan din cauza războiului. Un raport al ONU arăta luna trecută că numărul victimelor civile ale operaţiunilor desfăşurate de părţile în conflict în Afganistan a crescut în aprilie comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Misiunea de Asistenţă a Naţiunilor Unite în Afganistan (UNAMA) a declarat că talibanii au fost responsabili pentru 208 de victime civile în aprilie şi forţele guvernamentale pentru 172.