Şapte medici de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, diagnosticaţi cu coronavirus

Şapte medici de la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" au fost confirmați pozitiv la testul de coronavirus. Doar 2 dintre aceștia au dezvoltat o simptomatologie ușoară, restul fiind asimptomatici.

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 11:05
Şapte medici de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, diagnosticaţi cu coronavirus

Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș, a declarat, într-o intervenție la Digi24, că testarea cadrelor medicale s-a făcut în ordinea în care acestea au intrat în contact cu pacienții confirmați pozitiv. Testarea în ordine cronologică a cadrelor medicale s-a făcut în contextul în care fiecare secție din spital a intrat pe rând în procesul de internare și tratament al acestor pacienți.

Florescu a precizat că s-a asigurat cazarea personalului medical în afara familiilor: „Li s-a pus la dispoziție cazare în două hoteluri în totalitate dedicate nouă și o cazare într-o aripă separată, fostă secție de dermatologie, dedicată doar personalului medical, cu circuit separat„, a spus aceasta, potrivit sursei citate.

Directorul medical a adăgat faptul că toate cadrele medicale din spital au echipamente de protecție, că aceste echipamente există cu mult timp înainte de declanșarea epidemiei, fiind vorba despre o instituție medicală dedicată tratamentului bolilor infecțioase și tropicale. 

În acest moment, activitatea spitalului „Victor Babeș” nu este afectată în niciun fel. Florescu a ținut să mai precizeze că spitalul s-a organizat cu mult înaintea emiterii ordonanțelor guvernamentale.