Şapte morţi şi cel puţin cinci răniţi după ce o butelie a explodat într-un restaurant. VIDEO primele imagini

Tragedie în Turcia după un accident pornit din bucătăria unui restaurant. În prezent nu există indicii că incidentul ar fi fost legat de un atac terorist.

30 dec. 2022, 17:06

Este alertă maximă în Turcia. Este vorba despre provincia Aydin din Turcia, acolo undea avut loc o explozie într-un restaurant, în jurul orei 15:30.

Din primele informaţii explozia a avut loc în timp ce personalul înlocuia o butelie de gaz folosită în bucătărie. În urma deflagraţiei şapte persoane au murit, iar alte cinci au fost rănite.

Accident dramatic în Turcia! Un autobuz s-a răsturnat în timp ce se îndrepta către aeroport. Nouă români sunt printre victime

În prezent nu există indicii că incidentul ar fi fost legat de un atac terorist.

Autoritățile şi echipele de intervenție sunt la faţa locului. Ministrul de Interne turc a anunțat pe contul său de socializare că s-a deschis o anchetă fiind numiți trei procurori pentru acest caz. Persoana care a declanșat această explozie a fost arestată.

Citeşte şi:

Turcia a lansat peste 20 de atacuri aeriene în nordul Irakului şi al Siriei. Cel puțin 31 persoane a murit în urma bombardamentelor: „A sosit ceasul pentru a da socoteală!”

Atentat terorist cu şase morţi în Turcia în urmă cu o lună

Atacul din Turcia, care nu a fost revendicat, s-a soldat cu 6 morţi şi 81 de răniţi, dintre care jumătate au ajuns la spital.  “O femeie a stat pe o bancă 40-45 de minute şi, ceva timp mai târziu, a avut loc o explozie. Toate datele despre aceasta femeie sunt în prezent în curs de revizuire”, a explicat ministrul Justiției.

“Fie această geantă conţinea o bombă cu ceas, fie cineva a activat-o de la distanţă”, a adăugat Bekir Bozdag.

Preşedintele turc a denunţat un “atac josnic”, chiar înainte de a pleca spre summitul G20 din Bali. “Primele indicii sugerează un atac terorist”, a declarat Recep Erdogan, adăugând că “o femeie ar fi implicată” .

Considerată organizaţie teroristă de Ankara, dar şi de aliaţii săi occidentali, între care Statele Unite şi Uniunea Europeană, PKK luptă împotriva guvernului turc de la mijlocul anilor ’80 şi a fost considerată, deseori, responsabilă de atacuri sângeroase comise pe teritoriul turc, amintește Agerpres.