Sărăcia îi împinge pe români să cumpere „pe caiet”. Metoda „buy now, pay later” încurajează cumpărăturile impulsive, pe care oamenii nu și le-ar permite cu banii jos

O nouă metodă de a face cumpărături îi atrage pe români. Ce este „buy now, pay later” și ce magazine din România au adoptat-o.
Alina Costache
05 feb. 2024, 17:38
Sărăcia îi împinge pe români să cumpere „pe caiet”. Metoda „buy now, pay later” încurajează cumpărăturile impulsive, pe care oamenii nu și le-ar permite cu banii jos
Cumpărăturile „pe caiet” revin sub denumirea de „Buy now, pay later”

Se întorc cumpărăturile „pe caiet”. La începutul anilor 2000, unele magazine erau cunoscute pentru această metodă. Practica era întâlnită, de cele mai multe ori, în zonele rurașe. În 2024, revine acest serviciu care, în termeni actuali, se numește „buy now, pay later”.

În ultima vreme, din ce în ce mai multe magazine sunt tentate să apeleze la acest serviciu pentru a-și păstra clienții sau pentru a atrage alții noi. Această metodă de a face cumpărături era una destul de populară, însă, odată cu trecerea timpului, a adispărut total din practica magazinelor.

Citește și: Vouchere alimente 2024. Păcănelele vă pot lăsa fără banii de pe cardurile sociale

Unii retaileri au început deja să pună în practică „cumpărăturile pe caiet”. În prezent, această metodă are un nume mai complex și modern – „Buy now, pay later” este o modalitate de cumpărături care începe să îi atragă pe români.

La această practică au recurs magazinele care comercializează produse cu o valoare destul de mare. Ceea ce este foarte avantajos pentru clienți este faptul că nu mai este nevoie să se deplaseze la bancă pentru obținerea unui card de cumpărături.

Tehnica „Buy now, pay later” (cumperi acum, plătești mai târziu) a început să fie preferată în detrimentul unui card clasic de cumpărături. Procedura se face pe pagina oficială a comerciantului, iar din ce în ce mai mulți români au încredere în asta.

Tot ce trebuie să faci pentru a fi elegibil pentru acest serviciu este să încasezi un salariu sau să ai un venit lunar constant. Apoi, trebuie să te asiguri că faci cumpărături de minimum 2.000 de lei. Plafonul de cumpărături diferă, în funcție de comerciant.

Citește și: Aparatul din casă care consumă mai multă energie decât ai fi crezut. Setarea care te ajută să economisești zeci de lei la factura lunară

Românii care aleg această opțiune cumpără, de cele mai multe ori, electrocasnice. Acestea sunt cele mai avantajoase de cumpărat, având în vedere că se achită câte o tranșă, în fiecare lună, atunci când intră salariul.

Specialiștii în finanțe spun că, în general, la această metodă de cumpărături apelează cei care nu au venituri foarte mari sau, uneori, cei care nu dețin un card de cumpărături și nici nu vor să aplice pentru unul.

Această practică are capcana ei în care pot pica mulți. În mirajul cumpărăturilor, unii clienți ajung să cumpere produse pe care nu le mai pot achita sau pe care, de fapt, nu și le permit.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc unde o noapte de cazare costă doar 35 de lei. E adorată de români, iar bugetul e unul prietenos
Capital.ro
Ungurii ne dau clasă. Succes imens chiar în inima României. Ce au făcut în Transilvania
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Anunțul zilei! Ai 6 luni la dispoziție să soliciți mai mulți bani de la Guvern
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Dan Negru se agață de suferința lui Florin Piersic. Nu se obișnuiește cu anonimatul
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță o lună iunie cum nu prea a mai fost în România. Prognoză completă iunie 2024
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Apar noi ajutoare pentru persoanele cu dizabilități: Ministrul Muncii „Pot fi construite de la zero servicii sociale care să susţină aproape 5.000 de persoane cu dizabilități să aibă un trai independent.”
Capital.ro
Obligatoriu pentru toți proprietarii de terenuri. Legea se aplică peste tot în România
StirileBZI
Se dau salarii de 6.000 de lei în România! Ce condiții trebuie să îndeplinești
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Tradiții, obiceiuri și superstiții de Sfinții Împărați Constantin și Elena: Pomană pentru cei adormiți și ajutor pentru cei în nevoie
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'