Sărbătoare la Casa Albă. Joe Biden celebrează „Luna LGBT”: „În unele state, drepturile sunt sub asediu” (VIDEO)

Multe dintre guvernele lumii au schimbat radical abordarea în privința minorităților sexuale. Evenimentele LGBT+ au devenit mai vizibile ca niciodată, de câțiva ani.

16 iun. 2022, 15:58
Sărbătoare la Casa Albă. Joe Biden celebrează „Luna LGBT”: „În unele state, drepturile sunt sub asediu” (VIDEO)

Dacă până de curând evenimentele „curcubeu” erau interzise în Occident, ele au început să devină vizibile prin parade de o zi. Mai apoi s-au transformat în spectacole care durează mai multe zile, chiar o săptămână, sub forma unor festivaluri.

În ultimii doi ani de zile, mișcarea LGBT+, dar și BLM au devenit omniprezente, în Occident, asociate cu diverse evenimente sportive, artistice, politice etc.

Unele state din America au trecut la următorul nivel. Astfel, Administrația Joe Biden, de la Washington, a ajuns să celebreze comunitatea LGBT+ timp de o lună de zile. Evenimentul se numește, „Pride Month” (n.r. – „Luna Mândriei”).

„Luna LGBT+” se desfășoară în intervalul 1 iunie – 30 iunie.

 

Joe Biden critică statele americane care nu promovează comunitatea LGBT+

 

Cu acest prilej, la Casa Albă, Joe Biden a montat în funcții noi reprezentanți ai comunității LGBT+ și a criticat statele americane care nu promovează atât de mult mesajele minorităților sexuale. Printre aceste state se numără Florida, aflat în administrarea republicanilor.

În plus, democratul a anunțat că se opune terapiei prin conversie, practică ce presupune ca o persoană gay să fie determinată să devină heterosexuală.

„Azi voi semna un ordin executiv care oferă agențiilor federale cu rol cheie să protejeze comunităților noastre în fața atacurilor pline de ură și să promoveze echitatea în familiile noastre. 

Ordinul meu va beneficia de toată susținerea guvernului federal de a preveni practicile inumate de terapie prin conversie. Este pentru prima dată când un guvern federal care-și asumă un răspuns coordonat împotriva acestei practici periculoase”, a declarat Joe Biden.

Și Jill Biden, Prima Doamnă a SUA, a criticat vehement statele care nu promovează comunitatea LGBT+.

„Știm că în unele locuri din țara noastră, precum Florida, Texas și Alabama, drepturile sunt sub asediu”, a declarat soția președintelui Biden.

 

Parada LGBT+, organizată și în România

 

Și în România vor avea loc evenimente LGBT+. În Capitală va avea loc „Bucharest Pride”, în intervalul 1-9 iulie. Asociația Accept va organiza mai multe parade și evenimente culturale.

Marele marș se va desfășura în Piața Victoriei, sâmbătă, 9 iulie, de la ora 17:00.