Sărbătoare religioasă transformată în tragedie. Sunt cel puţin 11 morţi

O sărbătoare religioasă indiană s-a transformat într-o tragedie: cel puțin 11 credincioși au murit în timpul desfășurării unui ritual la festivalul Ganesh Chaturthi.

13 sept. 2019, 17:31
Sărbătoare religioasă transformată în tragedie. Sunt cel puţin 11 morţi

Tragedia s-a produs după ce o barcă plină cu oameni s-a răsturnat în timp ce se efectua un ritual religios în statul indian Madhya Pradesh.

Am salvat cinci persoane și am găsit 11 cadavre. Se desfășoară o operațiune de căutare și încercăm să localizăm alte persoane„, a declarat Akhil Patel, adjunctul poliției din Madhya Pradesh.

Accidentul a avut loc în capitala regiunii, Bhopal, în timpul sărbătorii indiene Ganesh Chaturthi, care începe la sfârșitul lunii august și se încheie în jurul datei de 15 septembrie. Festivalul este dedicat venerației zeului Ganesha, reprezentat de un corp de copil, cu cap de elefant și patru brațe, totul de culoare roşie.

În timpul sărbătorii, credincioșii aduc fructe, lapte și dulciuri la statuile zeului. În unele zone, oamenii aduc noi chipuri ale lui Ganesha și le scufundă pe cele vechi în râu. Credincioșii aruncă în apă mii de obiecte legate de venerarea zeității. În timpul acestui ritual, bărcile credincioșilor se răstoarnă adesea, provocând uneori moartea.