SĂRBĂTORI de IARNĂ 2014. Crăciunul politicienilor, tradiţie şi belşug VIDEO

Politicienii respectă tradiţia tăiatului porcului şi meselor îmbelşugate de Crăciun. Liviu Dragnea, Vasile Blaga sau Cezar Preda se ocupă personal de sacrificarea porcului şi recunosc că nu se dau în vânt după normele europene privind asomarea. De pe mesele îmbelşugate ale politicienilor nu lipsesc sarmalele, caltaboşul sau cozonacii, iar unii dintre ei mărturisesc că sunt şi maeştri bucătari, informează România TV.

24 dec. 2014, 12:31
SĂRBĂTORI de IARNĂ 2014. Crăciunul politicienilor, tradiţie şi belşug VIDEO

Politicienii se dovedesc la fel de tradiţionalişti ca românii de rând. Tăiatul porcului de Crăciun este un obicei pe care aleşii nu îl ocolesc.

În fiecare an eu tai porcul. Este un obicei pe care-l am de când eram copil mic şi o să-l păstrez până când o să mor. Sigur, o să luăm specialiştii lângă noi şi-o să ne spună cum facem„, a spus Liviu Dragnea.

Şi eu tai porcul de Crăciun. O fac într-un fel pur românesc, cineva va veni de la munte cu suman şi căciulă din aia lăsată, cu pârlitoare cu lemne, pentru că tot şoriciul şi porcul pârlit cu pârlitoarea de lemne iese extraordinar… cu ţuică fiartă, cu vin fiert, cu doi, trei prieteni„, spune Cezar Preda.

Citeşte şi Mesajul lui Iohannis de Crăciun: Voi face tot ce îmi stă în putinţă ca familiile să se reunească

Mesele de Crăciun sunt îmbelşugate şi servite întotdeauna alături de familie.

Mama este patroana sărbătorii. Mergem la biserică dimineaţa, masa tradiţională şi depănăm amintiri. Nu s-a văzut Crăciun fără sarmale şi piftie nici în Ardeal, nici în regat„, spune Vasile Blaga.

Vin toţi copiii care sunt la casele lor şi nepoţi. Eu uneori gătesc mâna a doua, adică curăţ cartofi, legume„, a precizat şi Eugen Nicolăescu.

Mâncarea o pregătesc cu mama. Nu lipseşte cozonacul, sărmăluţele şi aperitivele specifice„, a spus Raluca Turcan.

Citeşte şi Ponta transmite urări de Crăciun prin retelele de socializare. Vezi aici ce mesaj a postat