Sărbători fericite cu vin fiert. Ingredientul secret care îl face aromat

VIN FIERT REŢETĂ. Multe studii au arătat că vinul roşu, consumat cu moderaţie este foarte sănătos, datorită antioxidanţilor. Iată cum se prepară cel mai bun vin fiert. Ca să fie mai aromat, se recomandă ca în vinul fiert să se pună câteva steluţe de anason.

23 dec. 2019, 10:40
Sărbători fericite cu vin fiert. Ingredientul secret care îl face aromat

SĂRBĂTORI FERICITE! VIN FIERT REŢETĂ. Timp de preparare: 10 min

VIN FIERT REŢETĂ. Ingrediente:

1 litru vin roşu
8 linguri zahăr

2 batoane scorţişoară

4-5 steluţe anason
1 portocală

VIN FIERT REŢETĂ. Mod de preparare:

1. Vinul se trece printr-o sită deasă, ca să se evite formarea spumei abundente.

2. Se amestecă cu zahărul, cu steluţele de anason şi cu scorţişoara şi se lasă să fiarbă la foc potrivit până se dizolvă zahărul, apoi se mai lasă pe foc doar până începe să facă spumă.

3. Portocala se curăţă de coajă, care se aranjează pe pahar, iar feliuţele decojite se pun în pahar.

 

Un pahar de vin sau de bere brună reduce riscul bolilor cardiovasculare, tinand sub control glicemia şi colesterolul „rău”. Aceleaşi băuturi ar putea contribui la prevenirea osteoporozei, a bolii Alzheimer şi a unor tipuri de cancer.

Asta înseamnă că trebuie să bem, cu toţii, un pahar de vin sau bere pe zi? Cu siguranţă nu. Specialiştii de la Societatea Americană pentru Cancer spun că un consum regulat de alcool presupune anumite riscuri, care sunt mult mai mari decât beneficiile.

În orice cantitate l-ai consuma, alcoolul măreşte riscul cancerului de faringe, laringe, esofag, ficat, colon, rect şi sân. Cei care sunt predispuşi unor tipuri de cancer ar trebui să se abţină cu totul de la alcool. Pe lângă cancer, băuturile alcoolice pot să-ţi afecteze ficatul. Şi, bineînţeles, îţi încetinesc reflexele, deci rişti să ai tot felul de accidente, de circulaţie sau de alt tip.

Şi totuşi, vinul rosu previne bolile cardiovasculare. Este adevărat. Substanţele antioxidante şi antiinflamatorii din vinul roşu si din alte băuturi alcoolice naturale au anumite beneficii pentru sănătate. Dar aceleaşi substante se găsesc în multe fructe şi legume. Nu este neapărat să bei vin ca să te bucuri de efectele benefice ale antioxidanţilor. Poţi să-ţi schimbi puţin modul de viaţă pentru a include în dieta ta multe fructe şi legume, care vor avea acelaşi efect.

De exemplu, resveratrolul, antioxidantul responsabil pentru beneficiile vinului roşu, se găseşte, bineînţeles, şi în strugurii proaspeţi care sunt mult mai sănătosi decât vinul.