Sărbătorile au venit cu vreme rea şi capricioasă în toată lumea GALERIE FOTO VIDEO

Vremea rea face ravagii de sărbători, în toată lumea. Statele Unite ale Americii se confruntă cu ninsorile şi cu furtunile de zăpadă. În China, mai multe sate au fost îngropate în nămeţi în urma unor avalanşe. Iar Marea Britanie se luptă cu inundaţiile.

28 dec. 2012, 09:21

O furtună de zăpadă deosebit de violentă a măturat centrul şi nord estul Statelor Unite. În unele oraşe, stratul de omăt a depăşit 40 de cm grosime. Mii de zboruri au fost anulate, iar traficul rutier a fost paralizat. 

Nici sudul ţării nu a scăpat de probleme. Statele din Golful Mexic au fost lovite de tornade şi de furtuni electrice. Intemperiile au ucis mai multe persoane şi sute de mii de case au rămas în beznă.

Iarna grea face ravagii şi în China. Mai multe sate din nordul ţării au fost acoperite de nămeţi, în urma unor avalanşe. „Locuiesc aici de 20 de ani dar n-am văzut niciodată atâta zăpadă”, a spus un localnic.

În tot acest timp, Marea Britanie este sub ape. Precipitaţiile au căzut aproape fără încetare în ultima perioadă iar câteva râuri au ieşit din albie.

Inundaţiile s-au abătut şi asupra Asiei, unde ploile musonice fac un adevărat prăpăd. Cea mai gravă situaţie se înregistrează în Sri Lanka şi Malaezia. Aici au murit zeci de persoane şi sute de mii de oameni au rămas fără adăpost.

În Peru, ploile au transformat străzile în râuri. În plus, precipitaţiile au provocat alunecări de teren şi sute de persoane au fost evacuate.