Sărbătorile de Iarnă, industrie prosperă: Vezi cât câştigă un Moş Crăciun cu studii academice în SUA

Moş Crăciunii americani pot câştiga până la 15.000 de dolari pentru 4-6 săptămâni de muncă şi chiar şi cei mai puţin talentaţi pot cere între 150 şi 250 de dolari pe oră la petrecerile private, dacă reuşesc să fie angajaţi.  Numărul celor în căutarea unui loc de muncă este în creştere, iar industria Moş Crăciunilor este foarte profitabilă pe timp de criză.

RomaniaTV.net
11 dec. 2012, 18:27

Între problemele cu care se confruntă viitori Moşi este faptul că industria de retail a profesionalizat o slujbă care se rezuma în trecut la o pernă băgată sub centură şi tradiţionalul „Ho-ho-ho”.

Multe magazine se aşteaptă acum ca Moşii să fie absolvenţi ai unor cursuri de specializare.

 În SUA există academii pentru Moşi Crăciuni , „Santa Academies”, contra cost, iar cei care le conduc susţin că numărul cursanţilor şi al cererilor de înscriere a crescut în ultimul an. Moş Crăciunii americani pot câştiga până la 15.000 de dolari pentru 4-6 săptămâni de muncă şi chiar şi cei mai puţin talentaţi pot cere între 150 şi 250 de dolari pe oră la petrecerile private.

Cei mai mulţi care se înscriu la aceste cursuri sunt cei din generaţia numeroasă a aşa-numiţilor „baby boomers”, care au ajuns la vârsta pensionării şi vor să aibă o activitate adiţională, folosindu-se de părul cărunt şi formele rotunjite, a arătat Susen Mesco, care conduce o şcoală pentru Moşi Crăciuni în Denver.

Chiar şi absolvenţii acestor şcoli se văd însă confruntaţi cu dilema pieţei muncii în secolul XXI: prea mulţi Moşi Crăciuni, dar prea puţine sănii.