Sărbătorile de iarnă, tradiții și obiceiuri de Anul Nou. Ce să faci și ce să nu faci în ultima zi din 2020 și în prima zi din 2021 ca să ai succes în tot ceea ce-ți propui

Tradiții și obiceiuri de Anul Nou. Sfârșiturile și începuturile de an sunt momente încărcate de emoție, în care ne bucurăm de compania celor dragi, de bradul împodobit și de preparatele tradiționale. Totodată, este bine să ne bucurăm și de tradițiile și obiceiurile specifice acestei perioade despre care se spune că aduc noroc, sănătate și belșug în viețile celor care le respectă.

30 dec. 2020, 22:22
Sărbătorile de iarnă, tradiții și obiceiuri de Anul Nou. Ce să faci și ce să nu faci în ultima zi din 2020 și în prima zi din 2021 ca să ai succes în tot ceea ce-ți propui
Tradiții și obiceiuri de Anul Nou

Descoperă, în cele ce urmează, cele mai frumoase tradiții și obiceiuri de Anul Nou, care aduc noroc în viețile noastre.

Tradiții și obiceiuri de Anul Nou. De ce este bine să porți haine noi la cumpăna dintre ani

Conform tradiției, este bine ca în noaptea de Anul Nou oamenii să facă mult zgomot pentru a alunga spiritele rele, scrie crestinortodox.ro. În același scop, al ținerii la distanță a spiritelor rele, unele persoane țin în buzunar o căpățână de usturoi.

O altă superstiție de Anul Nou este cea privitoare la bani. Este bine ca, în noaptea de Revelion,să ai bani în buzunar pentru că noul an să nu te prindă sărac. Apropo de lucrurile pe care ar trebui să le mai ai prin buzunare în noaptea dintre ani, bătrânii spun că e bine să ai câteva boabe de grâu, pentru a fi ferit de foamete tot anul.

Citeste si Măsuri severe pentru Bucureşti, în perioada sărbătorilor de iarnă. Slujbele de Crăciun şi Anul Nou, cu restricţii. Anunţul făcut de prefectul Capitalei

Există credința că nici în ultima zi din an, nici în prima zi a celui nou nu este bine să cheltuiești și nici să nu arunci ceva din casă (nici măcar gunoiul nu este bine să-l arunci în aceste două zile), deoarece, odată cu el, se aruncă și norocul. Tot referitor la bani, există și superstiția conform căreia nu este bine ca oamenii să aibă datorii la început de an. În caz contrar, aceștia vor fi datori întreg anul.

Se crede că, de Anul Nou, este bine să porți haine noi pentru ca, în următorul an, să te înnoieşti din toate punctele de vedere. De asemenea, pentru un an norocos şi plin de iubire sunt de preferat hainele roşii, roşul fiind considerat culoarea veseliei şi a dragostei, dar este și o culoarea care atrage toate energiile pozitive.

Tradiții și obiceiuri de Anul Nou. De ce NU este bine să-ți intre în casă, în prima zi din an, persoane blonde sau roșcate

De asemenea, o bine cunoscută superstiție spune că prima persoană care va trece pragul casei în prima zi din an ne va influența tot anul. Conform tradiției, persoanele cu părul blond sau roșcât aduc ghinion în timp ce cele brunete aduc noroc. De asemenea, dacă prima persoană care intră în casă este bărbat, anul va fi plin de noroc, în timp ce dacă femeile intră primele, acesta va fi plin de ghinion.

Și cum ritualurile de măritiș sunt nelipsite la ceas de sărbătoare, și de Anul Nou fetele nemăritate au șansa de a-și afla sortitul. Conform tradiției, fetele nemăritate pun în Ajunul Anului Nou un fir de busuioc într-un vas cu apă, o ramură de măr și un ban. Dimineață, fetele își vor visa alesul care urmează să le devină soț.

Citeste si Guvernul pregăteşte prelungirea stării de alertă şi după Anul Nou. Măsura s-ar putea prelungi până în iulie 2021

De asemenea, la miezul nopții, ușa casei trebuie să fie deschisă, permițând astfel anului vechi să iasă, în timp ce cel nou să între.

Tradiții și obiceiuri de Anul Nou. Ce să eviți cu orice preț în noaptea de Revelion

Se spune că nu e bine să dormi în noaptea de Anul Nou, în caz contrar, vei fi somnoros tot anul.

Românii obișnuiesc să consume peste în noaptea dintre ani, pentru a le asigura o trecere lină și ușoară în anul ce urmează. Pe de altă parte, carnea de pasăre este aducătoare de ghinion. Acest lucru se datorează faptului că păsările crescute în ogradă scormonesc pământul și îl împrăștie, fapt corelat cu împrăștierea prosperității și a binelui din casă.

În noaptea dintre ani dar și pe 1 ianuarie nu este bine să plângi. Conform tradiției, persoanele care plâng în prima zi a anului vor avea un an plin cu evenimente triste.

De asemenea, în noaptea dintre ani este important să ne punem mereu o dorința și să întâmpinăm anul ce vine cu speranțe mari.

Cine este politicos şi manierat de Anul Nou va fi tot timpul aşa, de aceea se spune că în noaptea de Revelion trebuie evitate atât discuţiile în contradictoriu şi limbajul agresiv, cât şi povestirile cu fantome sau morţi, toate acestea atrăgând ghinionul.

Tradiții și obiceiuri de Anul Nou. De ce este bine să lucrezi în prima zi a noului an

De asemenea, se mai spune că, pentru un an îmbelşugat este bine ca la miezul nopţii pe masă să fie pahare şi farfurii pline. Paharele, farfuriile şi buzunarele goale sunt semnele unui an sărac.

Deşi puţini agreează ideea, se spune că aceia care lucrează în prima zi a anului au mai multe şanse de a avansa în carieră în perioada următoare. Totuși, să demarezi un proiect de amploare în acea zi aduce ghinion.

Pentru dragoste şi prosperitate, pentru sănătate şi veselie în anul ce vine este bine ca la miezul nopţii să dansaţi în aer liber, cel mai bine în jurul unui copac.

De asemenea, ca să fii sănătos tot anul, este bine ca, pe 1 ianuarie, să mănânci un măr.