Sarkozy, acuzat că a alimentat un atac speculativ împotriva Italiei

Frattini s-a declarat "iritat" de mimica lui Sarkozy în momentul în care preşedintele francez era întrebat de presă, la finalul summit-ului dedicat crizei datoriei Greciei, ce părere are în legătură cu şansele Italiei de a respecta disciplina bugetară.

RomaniaTV.net
01 nov. 2011, 12:19
Sarkozy, acuzat că a alimentat un atac speculativ împotriva Italiei

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a contribuit la alimentarea unui „atac speculativ” pe pieţele financiare împotriva Italiei, prin comentariile pe care le-a făcut după ultimul summit al zonei euro, a afirmat marţi Franco Frattini, ministrul italian de Externe.

„Speculanţii vorbeau deja de o «lune neagră» pentru Italia, imediat după summit-ul de vineri. Acest lucru dovedeşte că atacul speculativ împotriva Italiei era planificat”, a apreciat Frattini, într-un interviu pentru cotidianul Il Messagero.

„Atunci, dacă cineva ca preşedintele francez Sarkozy spune că, dacă nu am fi salvat Grecia, Italia ar fi urmat-o, ei, bine, cei care nu aveau deja această idee, ar fi lansat un atac speculativ”, a declarat şeful diplomaţiei italiene.

Anterior, Frattini s-a declarat „iritat” de mimica lui Sarkozy în momentul în care preşedintele francez era întrebat de presă, la finalul summit-ului dedicat crizei datoriei Greciei, ce părere are în legătură cu şansele Italiei de a respecta disciplina bugetară.

După câteva secunde de ezitare, şeful statului francez i-a zâmbit cu subînţeles cancelarului german Angela Merkel, împreună cu care susţinea conferinţa de presă, şi care i-a răspuns surâzând.