Sarkozy, acuzat de finanţare ilegală în campanie. Vezi reacţia preşedintelui

Acuzat că a beneficiat de finanţare ilegală în campania electorală, Nicolas Sarkozy se apără spunând că este vorba despre "o bombă urât mirositoare".

RomaniaTV.net
03 apr. 2012, 12:03
Sarkozy, acuzat de finanţare ilegală în campanie. Vezi reacţia preşedintelui

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy, candidat pentru un al doilea mandat, s-a apărat marţi în faţa acuzaţiilor privind finanţarea ilegală a campaniei sale electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2007, afirmând că nimeni nu a contestat conturile sale, scrie Mediafax.

Ca întotdeauna înaintea alegerilor prezidenţiale există bombe urât mirositoare, este clasic, acest lucru nu mai surprinde pe nimeni„, a declarat Nicolas Sarkozy, referindu-se la anchetele privind afacerile legate de miliardara Liliane Bettencourt.

„Aş vrea să va spun un lucru referitor la conturile campaniei mele din 2007: acestea nu sunt contestate de nimeni. Comisia de conturi a campaniei a certificat aceste conturi susţinând că nu există niciun eurocent în privinţa căruia să se întrebe de unde provine, nu există nicio o cheltuială despre care să se întrebe de cine a fost finanţată„, a punctat preşedintele candidat, pentru postul de televiziune Canal + în cadrul campaniei pentru viitoarele alegeri prezidenţiale prevăzute pentru 22 aprilie şi 6 mai.

Anchetele din cadrul dosarului Bettencourt s-au apropiat de Nicolas Sarkozy în ultimele săptămâni, un judecător de instrucţie din Bordeaux întrebându-se dacă retragerea de bani efectuată din conturile miliardarei Liliane Bettencourt nu cumva a servit la finanţarea ilicită a campaniei prezidenţiale a acestuia.

Judecătorul se interesează în principal de două retrageri de 400.000 de euro fiecare, în februarie şi aprilie 2007. Potrivit mărturiilor, care nu a fost verificate însă, banii ar fi putut fi trimişi fostului ministru Eric Woerth, care în perioada respectivă era trezorierul campaniei lui Sarkozy.

Aceste anchete au generat, la 23 martie, încarcerarea lui Patrice de Maistre, omul de încredere al lui Liliane Bettencourt, moştenitoarea L’Oréal, una dintre cele mai bogate femei din Franţa.