Sarkozy: „Admiterea Greciei în zona euro a fost o eroare!”

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat joi la un post de televiziune că este "încrezător" că Grecia va putea ieşi din criză, dar a subliniat că admiterea ei în zona euro în 2001 a fost o "eroare".

RomaniaTV.net
27 oct. 2011, 20:04
Sarkozy: „Admiterea Greciei în zona euro a fost o eroare!”

„A fost o greşeală deoarece Grecia a intrat cu cifre false… ea nu era pregătită”, a declarat el, adăugând totuşi că ţara „poate fi salvată prin deciziile” summitului de la Bruxelles, luate în noaptea de miercuri spre joi.

Preşedintele francez a reamintit principalele decizii adoptate la acest summit, mai ales ca băncile să renunţe la 50% din datoria Greciei pe care ele o deţin. Astfel se va trece de la 200 de miliarde de euro la 100 de miliarde de euro.

„Dacă euro exploda noaptea trecută, exploda toată Europa”, a subliniat el într-o emisiune la canalele TF1 şi France 2, citate de AFP. „Dacă Grecia intra în faliment, am fi avut un proces în cascadă ce s-ar fi extins în toată lumea”, a adăugat Sarkozy.

„Dacă nu ar fi existat niciun acord noaptea trecută, nu doar Europa se scufunda în catastrofă, ci întreaga lume. Ieri, am luat decizii importante ce au evitat catastrofa”, a mai declarat Sarkozy.


loading...