Sarkozy candidează pentru şefia UMP şi vizează preşedinţia Franţei în 2017

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy şi-a anunţat vineri revenirea pe scena politică, indicând că vizează preşedinţia formaţiunii UMP (Uniunea pentru o Mişcare Populară) pentru a putea participa la alegerile prezidenţiale din 2017, informează AFP şi Reuters.

RomaniaTV.net
19 sept. 2014, 16:43
Sarkozy candidează pentru şefia UMP şi vizează preşedinţia Franţei în 2017

„Sunt candidat la preşedinţie din partea familiei mele politice”, afirmă fostul şef de stat într-o postare pe pagina sa de Facebook. „Iubesc prea mult Franţa, sunt mult prea pasionat de dezbaterea publică şi de viitorul compatrioţilor mei”, mai scrie Sarkozy.

Anunţul pune capăt mai multor luni de speculaţii în media franceză în sensul că Sarkozy, conservator în vârstă de 59 de ani, intenţionează să se întoarcă în viaţa politică, din care s-a retras după ce a fost învins în alegerile prezidenţiale din 2012 de socialistul Francois Hollande.

Alegerile pentru conducerea UMP sunt prevăzute pentru sfârşitul lunii noiembrie acest an.

Potrivit unui sondaj al institutului Ifop publicat săptămâna trecută, circa 62% dintre francezi doresc ca preşedintele Francois Hollande să demisioneze înainte de 2017, însă aproximativ tot atâţia – 61% – consideră că acesta trebuie să-şi încheie mandatul.