Sarkozy vrea să reducă la jumătate numărul de imigranţi primiţi în Franţa

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a declarat că sunt prea mulţi străini în Franţa şi că sistemul care încearcă să-i integreze "merge din ce în ce mai prost".

RomaniaTV.net
07 mart. 2012, 09:07
Sarkozy vrea să reducă la jumătate numărul de imigranţi primiţi în Franţa

Într-o dezbatere televizată, Sarkozy şi-a apărat intenţia de a reduce la jumătate numărul de imigranţi care ajung anual în Franţa, dacă va fi reales ca preşedinte luna viitoare.

Sarkozy este plasat în urma candiatului socialist Francois Hollande în sondaje.

Preşedintele francez a mai precizat şi că, deşi imigraţia poate fi un avantaj pentru Franţa, aceasta trebuie să fie controlată mai strict, potrivit BBC News.

Sarkozy, al căruit tată a fost un imigrant ungur, a mai declarat că vrea să limiteze anumite ajutoare sociale acordate imigranţilor care stau în ţară de mai mult de 10 ani.

Acesta a declarat că dacă va fi reales, va reduce numărul de imigranţi primiţi în Franţa, de la 180.000 pe an la 100.000 pe an, şi va introduce controale mai stricte în acordarea ajutoarelor sociale.

Ca preşedinte al Franţei, Sarkozy a promovat mai multe soluţii pentru reglementarea imigraţiei, inclusiv deportarea rromilor, măsură ce a stârnit numeroase controverse.