Şase alimente pentru un ten perfect

Ah, tenul vedetelor de Hollywood! Perfect, neted, strălucitor, impecabil. Cu toate că ştim că nimeni nu arată perfect, nici măcar vedetele, dăm tone de bani pe creme, seruri, măşti, nămoluri miraculoase, uleiuri rare, masaje şi tratamente, unele eficiente, altele nu prea.

RomaniaTV.net
29 apr. 2012, 08:31
Şase alimente pentru un ten perfect

Însă adevărul e că putem să dormim seară de seară cu avocado pe faţă şi să ne îmbăiem zilnic în lapte de măgăriţă precum Cleopatra, rezultatele sunt minore sau temporare dacă nu ajutăm pielea şi din interior. Iată care sunt principalele şase alimente care ajută enorm la păstrarea tinereţii, elasticităţii şi netezimii tenului, conform expertului în nutriţie şi fitness Dave Zinczencko, redactor şef Men’s Health SUA:

1. Somonul – una dintre cele mai bogate surse de acizi graşi omega-3. Aceştia se concentrează în pereţii celulelor epidermei, ajutând astfel la păstrarea hidratării pielii. Studiile au arătat că omega-3 accelerează substanţial şi regenerarea pielii arse de soare. Aşadar, somonul nu numai că nu-ţi va lăsa pielea să se usuce, dar o va şi ajuta să lupte cu arsurile solare.

2. Morcovul– beta-carotenul din morcov are darul de a netezi si atenua defectele tenului si de a da chipului tau o stralucire sanatoasa. Mai mult, noile studii arata ca poate opri imbatranirea prematura a tenului cauzata de expunerea la soare. In cazuri extrem de rare, consumul excesiv de morcovi poate da pielii o nuanta portocalie, dar pana incepi sa observi ca te transformi intr-un personaj de desen animat, poti sa rontai linistita. Ca Bugs Bunny. Alte alimente cu continut ridicat de beta-caroten: cartofii dulci, ardeii grasi rosii si grapefrutul rosu.

3. Avocado– ca si uleiul de masline, avocado e foarte bogat in grasimi nesaturate, care, conform studiilor, impiedica formarea ridurilor. Dar, spre deosebire de uleiul de masline, avocado are si vitamine B care si ele ajuta la pastrarea netezimii si elasticitatii pielii. Alte surse de grasimi nesaturate: uleiul de masline, migdalele, untul de arahide.

Citeşte mai multe pe Sfatulparintilor.ro.