Şase hackeri care au atacat serverele NASA, reţinuţi în SUA

Autorităţile americane au reţinut şi acuzat şase cetăţeni estonieni de răspândirea, în toate colţurile lumii, a unor programe de piratare informatică. În acelaşi dosar este acuzat şi un cetăţean un rus, dar acesta nu a fost încă neprins.

RomaniaTV.net
10 nov. 2011, 08:23
Şase hackeri care au atacat serverele NASA, reţinuţi în SUA

Şapte hackeri (printre care şi un cetăşean rus, încă neprins) sunt acuzaţi că au infectat aproximativ patru milioane de computere din peste 100 de ţări. Principala „creaţie” a piraţilor informatici era redirecţionarea oricăror pagini căutate de utilizatori „infectaţi” către site-uri cu reclame online, anunţă BBC.

Acuzaţii primeau de la agenţii de advertising echivalentul a 14 dolari pentru fiecare click înregistrat de la utilizatorii deinternet deturnaţispre paginile de reclame. O jumătate de milion de computere au fost afectate numai in Statele Unite ale Americii.

Cazul n-ar fi fost, poate, avansat pe lista priorităţilor FBI dacă nu s-ar fi sesizat Agenţia Spaţială Americană NASA, cea care a raportat problema, cu nu mai puţin de 130 de computere „surprinse în offside”. Agenţii cibernetici americani au dezvăluit un asemenea atac asupra NASA este o premieră. Suspecţii înfiinţaseră propriul server pentru deturna traficul unor întregi reţele către site-urile de reclame de unde îşi primeau banii.