Şase lucruri care te ajută să scapi de stres

Stresul este unul dintre cei mai periculoşi factori care ne dau bătăi de cap zi de zi, dar cum putem să facem faţă mai uşor, scrie Transilvania LIVE. Iată nişte sfaturi uşor de aplicat şi care ne pot îmbunătăţii modul de viaţă.

RomaniaTV.net
01 mai 2012, 09:38
Şase lucruri care te ajută să scapi de stres

1. Gândiţi sănătos. Sa nu vă concentraţi gândurile pe o anumită problemă din viaţa dumneavoastra, ci mai degrabă pe soluţie sau pe lucrurile bune ce pot urma dupa dispariţia problemei respective.

2. Respiraţi. Cateva repetări complete de inspirat si expirat vă pot induce o stare de relaxare.

3. Mişcare. Strechingul ajuta la menţinerea flexibilităţii şi  ajută la tonifierea muşchilor. Acest lucru poate fi realizat aproape oriunde v-aţi afla.

4. Atenţia. Trebuie să fiti conştienţi de propriile obiceiuri. Daca ceva din comportamentul dumneavoastră nu merge, opriţi obiceiul respectiv şi luaţi o alta decizie.

5. Comunicare. Fiţi siguri pe dumneavoastră, spuneţi-vă adevarurile fără nicio intenţie ascunsă şi permiteţi-le celorlalţi să aibă un adevar care poate să difere de al vostru. Respectaţi-vă nevoile şi sărbătoriţi diversitatea cu cei dragi.

6. Somnul. Somnul este esenţial pentru a face faţă stresului. Este foarte important să fiţi relaxaţi şi împliniţi inainte de a vă pune să dormiţi. Dacă aveţi mintea prea încărcată, puteţi incerca să vorbiţi cu un apropiat sau să scrieţi intr-un jurnal. Suplimenţii nutrivi ajută când vine vorba de un somn liniştit.