Șase mașini s-au făcut scrum într-un incendiu izbucnit într-o parcare. Incendiu la o navă care transporta cereale din Ucraina

Mai multe mașini au fost cuprinse de flăcări noaptea trecută lângă Stadionul Dan Paltinisanu din Timișoara. Focul a pornit de la o dubă și până la sosirea pompierilor flăcările s-au extins și la alte cinci mașini parcate în apropiere.

08 dec. 2023, 10:45
Șase mașini s-au făcut scrum într-un incendiu izbucnit într-o parcare. Incendiu la o navă care transporta cereale din Ucraina

Șase mașini s-au făcut scrum joi noapte, într-un cartier din Timișoara. Incendiul a izbucnit la o dubă și s-a extins cu repeziciune la alte cinci autoturisme parcate în apropiere.

„De urgenta s-au deplasat la locul evenimentului pompierii din cadrul Detasamentului 1 cu 2 autospeciale de stingere si un echipaj SMURD.

Incendiul s-a manifestat la o dubita parcată, la nivelul compartimentului motor (si habitaclu).

In urma incendiului au fost afectate alte 5 autoturisme parcate. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Cel mai probabil, incendiul s-a produs în urma unui scurtcircuit electric”, a transmis reprezentantii ISU Timis, citați de opiniatimisoarei.ro.

Citește și: Cod rutier 2024. Ar putea creşte punctul de amendă, nepurtarea centurii te lasă cu 990 de lei mai puţin pe card

 

Incendiu la o navă care transporta cereale din Ucraina. Nava era ancorată în zona Mila 35, în Tulcea

Incendiu la o navă care transporta cereale din Ucraina. Nava era ancorată în zona Mila 35, în Tulcea
Incendiu la o navă care transporta cereale din Ucraina. Nava era ancorată în zona Mila 35, în Tulcea

Un incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre viner, la o navă care transporta cereale, ancorată în zona Mila 35 din judeţul Tulcea. În urma incendiului a ars o încăpere a navei, iar alte cinci au fost afectate. Focul a fost stins după două ore.

“Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă, au fost dislocate forţe şi mijloace  din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea, un echipaj al Poliţiei de Frontieră, un echipaj din cadrul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Sosiţi la locul evenimentului, forţele de intervenţie au constatat că incendiul se manifesta generalizat, cu degajări mari de fum, la o încăpere a navei”, au transmis pompierii.

Citește și: Furt spectaculos la mai multe benzinării din România! A alimentat de 3.000 de lei și după a fugit fără să plătească un leu. Numerele de înmatriculare erau și ele furate

De asemenea, pentru stingerea focului a fost folosit şi remorcherul aflat în dotarea AFDJ.

“Din fericire, nu au fost persoane surprinse de flăcări iar în urma focului, a ars o încăpere a navei, iar alte cinci au fost afectate, pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi”, a mai precizat sursa citată.

Pompierii au menţionat că cel mai probabil incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric.

Reprezentanţii Autorităţii Navale Române au anunţat că nava din Tulcea, la bordul căreia a izbucnit un incendiu, este încărcată cu opt tone de porumb. Aceasta venea din Ucraina şi mergea către Egipt. Patru membri ai echipajului au suferit atacuri de panică în urma acestui eveniment. De asemenea, nu sunt urme de poluare şi nu a fost afectată navigaţia în zonă.

“Căpitănia Zonală Tulcea a alertat ISU Delta Tulcea şi a dispus deplasarea la faţa locului pentru asistenţă a remorcherului Farul al Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos  R.A Galaţi. Totodată, o echipă operativă  din cadrul Căpităniei s-a deplasat cu şalupa Autorităţii Navale Române pentru a  coordona intervenţia.
Incediul a fost localizat în bordul tribord, la nivelul cabinelor echipajului de pe puntea principală. Focul a fost lichidat în jurul orei 2.00”, au precizat reprezentanţii ANR.