Șase motive pentru care castraveții nu trebuie să-ți lipsească din casă. De ce sunt considerați un superaliment

Castraveții au o mulțime de beneficii pentru sănătate datorită conținutului bogat de nutrienți. Specialiștii ne explică de ce această legumă este un superaliment.

10 ian. 2022, 15:01
Șase motive pentru care castraveții nu trebuie să-ți lipsească din casă. De ce sunt considerați un superaliment

Castravetele reprezintă una dintre cele mai consumate și cultivate legume la nivel mondial, datorită conținutului bogat de nutrienți, care ajută la detoxifierea organismului și la regenerarea pielii.

Castravetele te hidratează la fel de eficient precum apa

Datorită faptului că un castravete conține 90% apă, această legumă este excelentă când vine vorba de hidratare. De aceea specialiștii ne sfătuiesc să consumăm un castravete de fiecare dată când ni se face sete. Pe lângă apă, avem parte și de cateva vitamine importante.

Băutura-minune care topește grăsimea de pe burtă. Trebuie consumată înainte de culcare și vine cu beneficii extraordinare!

Castravetele este eficient pe post de cataplasmă pentru arsuri

Atunci când vara arsurile solare îți dau bătăi de cap, după o zi petrecută la plajă, nu uita că un castravete te poate ajuta din mai multe puncte de vedere. Pielea arsă de soare se calmează instantaneu dacă pui comprese cu felii de castravete ținut la rece. De asemenea poți adăuga la apa de băut o felie de castravete, care te va ajuta să ai parte de o hidratare mai eficientă.

Arsurile gastrice sunt o altă problemă ce poate fi rezolvată cu castravete, consumă câteva felii din această legumă pentru a atenua disconfortul.

Castravetele elimină toxinele

Datorită conținutului ridicat de apă dar și a combinației de vitamine și minerale, castravetele ajută la eliminarea toxinelor, iar consumul regulat contribuie la eliminarea pietrelor de la rinichi.

Castraveții sunt plini de nutrienți

Castraveții plini de nutrienți. Într-o singură ceașcă de felii de castraveți, îți oferă 14% până la 19% din necesarul zilnic de vitamina K. Veți obține, de asemenea, vitaminele B și C, împreună cu minerale precum cuprul, fosforul, potasiul și magneziul.

Castraveții fac minuni pentru piele

Studiile au arătat că castraveții au capacitatea de a reduce inflamația pielii. Acest lucru poate fi util în special dacă aveți cearcăne din cauza nopților pierdute. Pielea grasă și celulele moarte ale pielii pot astupa porii și declanșa apariția acneei. Castraveții – care sunt ușor astringenți – pot ajuta la curățarea pielii și la închiderea porilor. Potrivit unui studiu din 2011, componentele antioxidante din castraveți pot face din acesta un ingredient antirid potențial util.

5 remedii naturale pentru a scapa de roseata fetei şi 5 plante vindecatoare pe care trebuie sa le ai in casa

Castravele contribuie la pierderea în greutate

Castravetele are zero grăsimi, conținut scăzut de calorii, ceea ce îl face o gustare excelentă pentru persoanele care doresc să slăbească. Așa că aruncă niște castraveți în salate sau mănâncă-i așa cum sunt și adaugă un strop de suc de lămâie, sare și piper negru pentru a stimula pierderea în greutate.

Indigestia și constipația genera balonare. Din fericire, castravetele îți vine în ajutor; datorită conținutului de fibre și apă. O dietă bogată în castraveți va promova un intestin curat, fără constipație.