Şase motive pentru care te dor sânii

Te confrunţi adesea cu dureri la nivelul sânilor şi nu ştii exact care ar putea să fie motivul. Dr. Laurenţiul Luca, directorul Clinicii Puls, îţi explică care sunt principalele cauze ale acestui discomfort, informează Libertatea.

RomaniaTV.net
03 apr. 2012, 12:57
Şase motive pentru care te dor sânii

1. Ciclul menstrual. Cu câteva zile înainte de menstruaţie, pot apărea dureri la nivelul sânilor sub formă de tensiune,  sau înţepături. Acest tip de durere apare o dată pe lună, de obicei cu 3-7 zile înainte de menstruaţie.
2. Menopauza. Înainte de instalarea menopauzei  unele femei acuză dureri de sâni.
3. Anticoncepţionalele. Imediat ce ai început să iei anticoncepţionale pot apărea durerilor la nivelul sânilor. În funcşie de caz, după control medicuil îţi va recomanda să întrerupi tratamentul cu anticoncepţionale sau îţi va prescrie altele cu doze diferite de hormoni.
4. Sânii foarte mari. Femeile cu sânii mari pot avea dureri nonciclice cauzate degreutatea acestora. Adesea, cele care se confruntă cu o asemenea situaţie au de asemenea, şi dureri de gât, umăr şi spate.
5. Noduli. Noduli pot cauza durere. El apare la un singur sân, sub forma unui nodul dur la pipăit şi mobil odată ce este atins.
6. Mastita. Este o infecţie a glandei mamare care apare îndeosebi la femeile care alăptează. Ea se manifestă prin durere, umflarea şi înroşirea sânului.
Tratamentele posibile pentru durerile de sân:
– purtarea unui sutien special
– administrarea de medicamente recomandate de doctorul de specialitate
– evitarea alimentelor sau băuturilor care conţin cafeină
– administrarea de vitamina E sau vitamina B6