Şase motive să consumi SPIRULINĂ. Iată ce BENEFICII aduce sănătăţii

Spirulina conţine multă clorofilă care curăţă sângele şi rinichii, iar dacă eşti vegan este o sursă importantă de vitamina B12 care este esenţială corpului.

08 sept. 2014, 18:38
Şase motive să consumi SPIRULINĂ. Iată ce BENEFICII aduce sănătăţii

1. Spirulina ajută rinichii şi curăţă sângele. Pentru că este o sursă importantă de clorofilă care curăţă sângele de toxine, ajută rinichii să filtreze reziduurile şi conţine de trei ori mai multă proteină decât carnea de vită, scrie eva.ro.

2. Conţine de trei ori mai multe proteine decât carnea. „În stare uscată, conţine 60% proteine, în cadrul cărora întâlnim toţi aminoacizii esenţiali în cantităţi echilibrate. Spre deosebire de alte alimente bogate în proteine, spirulina este uşor de absorbit şi asimilat”, explică medicul nutriţionist Gillian McKeith în cartea sa „Hrană vie pentru sănătate”.

Citeşte şi Suplimente alimentare naturale care îţi dau mai multă energie

3. Asigură necesarul de vitamina B12. Această microalgă de culoare verde asigură şi un aport însemnat de vitamina B12 care este esenţială veganilor sau persoanelor care nu obişnuiesc să consume carne decât ocazional.

4. Înlocuieşte suplimentele alimentare. Mai mult, spirulina are o multitudine de vitamine şi minerale care energizează corpul. „Spirulina mai conţine betacaroten, vitamina B12, acidul gama linolenic, enzime, oligominerale şi clorofilă”, explică nutriţionistul.

5. Inhibă formarea cancerului. Pentru că spirulina conţine o cantitate mare de pigment vegetal numit ficocianină, ea are rolul de a inhiba formarea cancerului. S-a demonstrat ştiinţific că spirulina poate stopa evoluţia celulelor canceroase, datorită acestui compus anticancerigen.

6. Conţine grăsimi sănătoase. Spirulina este bogată în acizi graşi esenţiali care sunt importanţi pentru buna funcţionare a organismului.

Citeşte şi Aloe Vera: 10 beneficii pentru sănătatea ta