Şase persoane au murit în trei incendii devastatoare din Braşov şi Botoşani VIDEO

Şase persoane au murit în incendii, miercuri noaptea, iar alte două au ajuns la spital cu răni serioase. Focul lăsat nesupravegheat este cauza tuturor incendiilor.

RomaniaTV.net
23 feb. 2012, 06:24
Şase persoane au murit în trei incendii devastatoare din Braşov şi Botoşani VIDEO

Unul dintre incendii a izbucnit în Dorohoi. Doi copii şi bunica lor nu au mai putut fi salvaţi. Întreaga familia stătea într-o locuinţă pentru sinistraţi, după ce apa le-a luat casa în urmă cu aproape doi ani. Focul a izbucnit cel mai probabil de la câteva lumânări.

„La sosirea gărzii de intervenţie incendiul se manifesta la întreaga locuinţă. În interior, pompierii au găsit trei persoane decedate: o femeie de 64 de ani şi doi copilaşi de 2 ani şi 5 luni şi de 6 ani. Incendiul a fost anunţat şi observat cu întârziere”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt ISU Botoşani.

Mama copiilor a fost cea care a cerut ajutorul vecinilor cînd s-a întors acasă şi şi-a văzut locuinţa cuprinsă de flăcări. Femeia a făcut un atac de panică şi a fost dusă cu ambulanţa la spital.

Şi în Botoşani o casă abandonată, în care stăteau mai multe persoane fără adăpost a ars complet. Doi oameni au murit. O femeie a scăpat pentru că a avut norocul ca un pompier, aflat în timpul liber să treacă prin zonă şi să o scoată din flăcări. El a şi sunat la 112 si a anunţat incendiul.

„Am găsit o femeie care a fost preluată de ambulanţă cu arsuri gradul 1 şi intoxicată cu fum”, a precizat Nicuşor Curteanu medic SAJ Botoşani.

Un alt incendiu a izbucnit şi la Săcele, judeţul Brasov. O femeie şi-a pierdut viaţa, iar soţul ei a fost transportat la spital cu arsuri pe mâini, pe faţă, şi cu insuficienţă respiratorie. Casa a fost distrusă în proporţie de 70%.