Şase persoane care ar fi obţinut împrumuturi de aproape 600.000 de lei folosind adeverinţe şi buletine false, cercetate

Şase persoane suspectate că ar fi obţinut împrumuturi de nevoi personale de aproape 600.000 de lei de la o societate financiară nebancară folosind adeverinţe de venit şi cărţi de identitate false sunt cercetate sub control judiciar, în acest caz fiind făcute percheziţii în judeţele Buzău, Giurgiu şi Vrancea şi în municipiul Bucureşti.

RomaniaTV.net
12 iun. 2017, 10:54
Şase persoane care ar fi obţinut împrumuturi de aproape 600.000 de lei folosind adeverinţe şi buletine false, cercetate

Poliţiştii au făcut opt percheziţii în judeţul Buzău, patru în municipiul Bucureşti, două în Giurgiu şi trei în Vrancea, la persoane bănuite de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, Doiniţa Mihalache, în urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada noiembrie 2016 – martie 2017, suspecţii, folosind cărţi de identitate şi adeverinţe de venit false, în numele unor societăţi comerciale, au contractat credite de nevoi personale de la o instituţie financiară nebancară, fără să achite ratele aferente creditelor contractate.

Prejudiciul produs în acest caz a fost estimat la aproximativ 600.000 de lei

În urma percheziţiilor, nouă persoane cu vârste cuprinse între 37 şi 64 de ani au fost duse la audieri la sediul Poliţiei Judeţene Buzău, şase dintre acestea fiind reţinute şi ulterior puse sub control judiciar.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză şi recuperarea prejudiciului.

Citeşte şi Poliţiştii de frontieră au depistat trei tineri cu acte false şi patru maşini date în urmărire