Şase provincii din sudul Cubei sunt în stare de alertă din cauza uraganului Sandy

Şase provincii din sudul Cubei au fost plasate miercuri în stare de alertă din cauza apropierii uraganului Sandy, care se afla la ora 15.00 GMT (18.00, ora României) la 100 de kilometri sud de Jamaica şi la 380 de kilometri sud de Cuba, a anunţat serviciul cubanez de Protecţie Civilă, relatează AFP.

RomaniaTV.net
24 oct. 2012, 18:26
Şase provincii din sudul Cubei sunt în stare de alertă din cauza uraganului Sandy

Serviciul cubanez de Protecţie Civilă a decretat stare de alertă pentru provinciile Guantanamo, Santiago de Cuba, Granma, Las Tunas, Holguin şi Camaguey, poziţionate în estul Cubei.

„Organismele de conducere ale acestor provincii trebuie să adopte în manieră oportună şi raţională măsurile de protecţie ale persoanelor şi ale bunurilor”, a afirmat o notificare a serviciului cubanez de Protecţie Civilă.

Alte trei provincii din centrul insulei – Ciego de Avila, Sancti Spiritus şi Villa Clara – au fost plasate în „fază de informare” şi „trebuie să pregătească o atenţie specială faţă de efectele mişcărilor mării pe coasta de nord şi ploilor asociate” trecerii uraganului Sandy, aşteptat în noaptea de miercuri spre joi în Cuba.

Furtuna tropicală Sandy a fost transformată miercuri în uragan, fiind însoţit de rafale de vânt de maximum 130 de kilometri pe oră şi deplasându-se spre nord-nord-est cu o viteză de 20 de kilometri pe oră, potrivit Centrul american pentru supravegherea uraganelor (NHC), cu sediul la Miami (Statele Unite).

La ora 15.00 GMT (18.00, ora României), uraganul Sandy se afla la 100 de kilometri sud de Kingston, Jamaica, şi la 380 de kilometri sud de Guantanamo, Cuba, potrivit NHC.