Şase români de pe vasul „Diamond Princess” vor fi aduşi în ţară

Şase români de pe vasul "Diamond Princess" din Japonia vor fi repatriați, după ce au cerut ajutor Ambasadei Romaniei de la Tokyo. Pe nava de croazieră s-au înregistrat deja primele decese cauzate de coronavirus.

20 feb. 2020, 11:34
Şase români de pe vasul „Diamond Princess” vor fi aduşi în ţară

Cei şase români vor ajunge în ţară sâmbătă dimineaţă. Aceştia urmează să plece de la Tokyo cu aeronava unei firme din Italia, în jurul orei 23.00. Avionul în care se vor afla românii va face o escală la Berlin sau Roma, după care vor fi preluaţi de o aeronavă a Ministerului de Interne şi vor fi aduşi în România.

Cei şase români vor fi în carantină timp de 14 zile, într-o locaţie secretă. Aceştia au fost testaţi şi s-a constatat că nu sunt infectaţi cu coronavirus. 

Reamintim că doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess, care s-a aflat timp de 14 zile în carantină în portul nipon Yokohama, au murit. Numărul total al cazurilor de îmbolnăvire la bordul navei a ajuns la 624. Operaţiunea de debarcare a pasagerilor continuă.

În China, numărul cazurilor de îmbolnăvire a scăzut, provincia Hubei, epicentrul îmbolnăvirilor cu coronavirus, anunţând cel mai mic bilanţ zilnic, respectiv 349 de noi cazuri, parţial şi din cauza faptul că s-au schimbat şi criteriile referitoare la acordarea titulaturii de „caz confirmat”.

Bilanţul total al deceselor a ajuns la 2.126, iar numărul persoanelor infectate este de 74.576 în China, şi de 75.674 la nivel global.

Citeşte şi Încă un român de pe nava Diamond Princess este infectat cu CORONAVIRUS. Reacţia MAE