Şase sfaturi pentru a testa cosmeticele din magazine fără să te îmbolnăveşti

Produsele cosmetice pentru testare din magazine sunt pline de microbi, studiile realizate de cercetători pe acestea evidenţiind semne de mucegai, ciuperci, precum şi bacterii care se regăsesc şi în materiile fecale, potrivit perfecte.ro. Dacă trebuie neapărat să testaţi cosmeticele înainte să le cumpăraţi urmaţi aceste reguli simple pentru a evita contactarea acestor bacterii.

RomaniaTV.net
14 nov. 2012, 12:50
Şase sfaturi pentru a testa cosmeticele din magazine fără să te îmbolnăveşti

1. Nu testa niciodată produsele pe faţă, ochi sau buze.

2. Testează rujul pe buricele degetelor, fondul de ten pe gât, anticearcănul pe încheietura mâinii şi fardul de ochi sau eyeliner-ul pe spatele mâinii.

3. Dacă vrei neapărat să testezi un ruj sau un creion pentru ochi şi insişti să o faci pe buze sau pe ochi, poţi ruga vânzătoarea să sterilizeze produsul cu alcool sanitar. Evident, această sterilizare nu funcţionează pentru produsele lichide sau pudră.

4. Dezinfectează-ţi mâinile înainte de a folosi un produs din respect pentru clienţii care îl vor testa după tine.

5. Dacă eşti răcită revino la magazin când te-ai însănătoşit deoarece, altfel, vei infecta produsele pe care le vei încerca.

6. Foloseşte şerveţelele umede sau beţisoare de urechi de unică folosinţă dacă vrei să cureţi anumite produse, în locul degetelor tale.

Citeşte şi Ce SUBSTANŢE TOXICE conţin produsele cosmetice