Şase surori din Vaslui luptă cu sărăcia şi nevoile de acasă ca să poată merge la şcoală VIDEO

Şase surori din Vaslui fac eforturi uriaşe ca să meargă la şcoală. Vor cu orice preţ să înveţe carte, deşi nu au ghiozdane, rechizite şi merg cu pantofi mai mult rupţi. Nu au tată, mama este bolnavă şi trăiesc doar din alocaţii.

12 sept. 2014, 12:25
Şase surori din Vaslui luptă cu sărăcia şi nevoile de acasă ca să poată merge la şcoală VIDEO

Mama face eforturi mari, iar noi, ca să o mulţumim, ne ducem la şcoală să învăţăm, ca să ajungem ceva în viaţă. Ea se luptă acum ca noi devenim în viaţă ceva mai bun, să nu rămânem aici acasă„, a spus una dintre fete, elevă în clasa a XI-a.

Gabriela, cea mai mare dintre surori, este în clasa a XI-a, dar gândeşte ca un om mare. S-a obişnuit de mult cu greutăţile, ştie că mama este prea săracă, aşa că cere strictul necesar: vrea doar manuale şi rechizite. „Cărţile costă 40-60 de lei. Dacă iau de la colegi, le cumpăr cu 25 de lei”, a mai spus fata.

VEZI ŞI: Drama unei mame cu trei copii. Vezi ce a vrut să facă micuţilor din cauza sărăciei VIDEO

Cele şase surori, cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani, trăiesc împreună cu mama lor în localitatea Buda, judeţul Vaslui. Tatăl le-a părăsit, iar acum supravieţuiesc doar din alocaţii. Mama, deşi bolnavă, face eforturi supraomeneşti pentru ele. Două dintre fete învaţă în oraş, la liceu şi sunt primele din clasă. Şi celelalte mai mici sunt premiante.

Am ghiozdanul de patru ani. Am ţinut mult la el şi l-am păstrat aşa cum s-a putut, dar a început să se rupă. Încălţămite am de la fete. Cele care nu le mai vin lor le port eu, iar eu le dau fetelor ce îmi râmâne mic„, a a spus Narcisa, elevă în clasa a VIII-a.

Mi-aş dori să aibă mama bani ca să îmi ia caiete, rechizite, dicţionare mai multe, culegeri la matematică ca să mă pot face ce vreau să ajung în viaţă, doctoriţă„, a declarat Tania, elevă în clasa a V-a.

Şcoala celor şase surori nu este singura problemă a mamei. Două dintre fetiţe au probleme de sănătate şi chiar ar avea nevoie de intervenţii chirurgicale. Mama este însă prea săracă pentru a putea merge cu ele la doctor.

CITEŞTE ŞI: Viaţă crudă la o vârstă fragedă: Povestea copiilor care îşi doresc cu disperare să înveţe VIDEO