Viaţă crudă la o vârstă fragedă: Povestea copiilor care îşi doresc cu disperare să înveţe VIDEO

Trăiesc într-o sărăcie lucie, iar şcoala este un lux pentru ei. Este povestea tristă a şase fraţi din Cluj care locuiesc în condiţii greu de imaginat. "Acasă" înseamnă un subsol de numai câţiva metri pătraţi, unde stau înghesuiţi cu părinţii. Nu au nici caiete, nici ghiozdane noi, iar de multe ori mâncarea înseamnă doar un colţ de pâine. Cu toate astea, copiii luptă să meargă la şcoală, iar în carnetele lor sunt doar note de 10.

08 sept. 2014, 06:41
Viaţă crudă la o vârstă fragedă: Povestea copiilor care îşi doresc cu disperare să înveţe VIDEO

Cei şase fraţi din Cluj locuiesc împreună cu părinţii lor într-un subsol întunecos, unde împart câţiva metri pătraţi şi trei paturi, potrivit România TV. Micuţii nu au rechizite, caiete şi cele trebuincioase pentru a merge la şcoală, dar au visuri măreţe.

Îmi place să citesc. Este mai bine la şcoală decât acasă, pentru că la şcoală învăţ, în pauze ne mai distrăm„, a declara Daniela Boca.

Copiii vorbesc cu greu despre problemele de acasă, în schimb, la şcoală, se simt cel mai bine.

Eu vreau ca fiii mei să aibă o viaţă bună, pentru că eu n-am nicio şcoală şi îmi pare rău. Noi nu ne părăsim copiii„, a declarat mama copiilor, Etelka Dula Boka

Familia trăieşte de pe o zi pe alta din numai 600 de lei pe lună. Recent, au rămas şi fără curent din cauza datoriilor. Copiii îşi doresc însă un singur lucru: să înceapă şcoala, pentru a uita de problemele de acasă.

Cei care doresc să îi ajute pe micuţi, pot face donaţii în contul: RO88BTRL03401201319863XX, titular Ramona Axinte.

CITEŞTE ŞI: Drama unei mame cu trei copii. Vezi ce a vrut să facă micuţilor din cauza sărăciei VIDEO