Se întâmplă în România secolului XXI. Cară apă potabilă de la kilometri distanţă, cu cobiliţele VIDEO

Viaţă chinuită pentru ţăranii dintr-o localitate din Buzău. Oamenii nu au apă potabilă în sat. De când se ştiu, cară apă cu o cobiliţă, căldări şi bidoane legate de o bucată de lemn pe care o pun pe umeri, de la un kilometru şi jumătate distanţă. Canicula şi seceta le fac acum viaţa şi mai grea.

07 aug. 2015, 06:41
Se întâmplă în România secolului XXI. Cară apă potabilă de la kilometri distanţă, cu cobiliţele VIDEO

În Cârlomăneşti, satenii sunt nevoiţi să facă zilnic drumuri obositoare până la cea mai apropiată fântână de sat, aflată la distanţă de un kilometru şi jumătate, informează România TV

„Merg la apa cu cobilita. Cu asta ne aducem apa acasa pentru animale, pentru strictul necesar”, a spus un sătean. Bărbatul face zilnic 5-6 drumuri şi cară câte 40 de litri de apă pe umeri. Bătrânii însă, abia dacă reuşesc să care câte 10 litri la un drum şi drămuiesc fiecare picătură.

Citeşte şi AMENZI ANPC pentru apă îmbuteliată „de 7 ori mai bună” sau care „reduce procesul de îmbătrânire”

„Ne spalam cu cana, bem cu cana, ingrijim animalele cu cana, limpezeala de la case o punem la flori sa avem si noi o floare. Toata viata am carat apa cu cobilita si asa murim, tot cu cobilita”, spune o femeie resemnată. 

Satul se află la doar 15 km de oraşul Buzău şi cu toate astea nu are reţea de apă potabilă şi canalizare. În această perioadă de caniculă, pompierii au cărat tone de apă pentru localnici. „Viata noastra este foarte grea. Am tras nadejde ca ne aduce apa, nu ne-a adus nimic. Murim si noi apa n-o sa vedem aici”, s-a plâns o altă femeie din sat.