Saveta Bogdan se descurcă tot mai greu cu banii din pensie: „Eu sunt un artist respectat şi iubit, şi nu doar în ţară”

Saveta Bogdan, una dintre cele mai iubite şi mai apreciate interprete de muzică populară de la noi, se confruntă cu mari probleme financiare. Ajunsă la 76 de ani, artista încasează o pensie infimă după o viaţă de muncă, petrecută în slujba românilor.

22 apr. 2022, 12:38
Saveta Bogdan se descurcă tot mai greu cu banii din pensie: „Eu sunt un artist respectat şi iubit, şi nu doar în ţară”

Saveta Bogdan nu s-a retras, încă, la pensie. Este foarte activă și plină de viață, participă la spectacole şi evenimente private continuând să aducă bucurie în sufletele românilor. O face şi pentru că are nevoie de bani. de la stat, încasează o pensie de doar 1.200 de lei, bani care abia îi ajung să își plătească facturile.

Saveta Bogdan primeşte o pensie infimă de la stat

De asemenea, artista mai primește de la UCIMR (Asociația Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România – n.r.) suma de 600 de lei, dar nici această sumă nu o ajută prea mult. Iar la aceste lucruri s-a adăugat şi pandemia, în timpul căreia, o perioadă îndelungată nu a mai avut cântări.

Eu am o pensie de 1.200 de lei și noroc că mai iau încă jumătate din valoarea ei, de la UCIMR și că mă mai cheamă lumea să mai cânt. În pandemie nu ne-a mai luat nimeni, nicăieri. Acum mai cânt seara la Taverna Covaci în Centrul Vechi și uite așa mă pot descurca și eu, greu, dar mă descurc”, a declarat Saveta Bogdan pentru bzi.ro.

Citeste si Saveta Bogdan a primit un diagnostic îngrijorător. De ce boală suferă artista: „Mă aşteptam ca medicul să stea de vorbă cu mine”

Saveta Bogdan va avea o stea pe Aleea Celebrităţilor de la Hollywood

Cum talentul artistei nu a rămas cunoscut doar între graniţele României, românii din SUA, dar şi americanii, cărora le-a cântat de mai multe ori, au decis să-i dăruiască Savetei o stea pe Aleea Celebrităților de la Hollywood. După un spectacol la care străinii s-au distrat foarte mult, aceștia au decis să se ocupe de tot și curând îi vor pregăti o stea.

În martie va fi gata steaua de pe Aleea Personalităților. Le-am dat numele exact și imediat cum e gata, cei care se ocupă o fotografiază și îmi vor trimite. Steaua asta pentru mine este ceva extraordinar! Eu sunt respectată și iubită, nu doar în țară”, a mai precizat Saveta Bogdan.

Citeste si Saveta Bogdan i-a aprins o lumânare președintelui rus: Nu le-a mai ajuns gripa aia care a fost. Acum vine războiul!