Scandal acasă la Sorin Roşca Stănescu. Poliţia trebuie să ridice din locuinţa din Snagov mai multe arme de foc

Scandal între rudele lui Sorin Roșca Stănescu și polițiști chiar acasă la senatorul condamnat astăzi la 2 ani și 4 luni de pușcărie. La câteva ore după decizia de condamnare dată de judecători, poliţiştii de la Serviciul Arme din Ilfov au mers la casa lui Sorin Roşca Stănescu. Oamenii legii au încercat să ridice din locuinţa de la Snagov mai multe arme de foc. Au fost întâmpinaţi însă de nepoata senatorului pusă pe ceartă.

07 oct. 2014, 15:02
Scandal acasă la Sorin Roşca Stănescu. Poliţia trebuie să ridice din locuinţa din Snagov mai multe arme de foc

Poliţiştii de la Inspectoratul Judetean al Politiei Ilfov au mers acasă la Sorin Roşca Stănescu pentru a ridica un pistol şi o puşcă de vânătoare, însă au avut probleme cu o nepoată.

„Aici este domiciliu, dar dânsul nu se află aici. Este la Bucureşti, aşa că mergeţi acolo”, a ţipat femeia.

Senatorul Sorin Roşca Stănescu s-a predat. Politicianul a venit de bună voie la Ispectoratul de Poliţie Ilfov, cu tot cu bagaj. 

„Mi-am făcut bagajele şi mă pregătesc de drum. Astăzi am aflat că sunt condamnat, astfel încât mă pregătesc pentru a mă duce la penitenciar. Incepând de mâine, voi fi dincolo. Şi voi încerca să mă adresez de acolo, când şi cum voi putea, opiniei publice”, a scris Sorin Roşca Stănescu într-un comunicat.

Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în dosarul Rompetrol. Instanţa a dispus condamnarea lui Sorin Roşca Stănescu la un an de închisoare pentru utilizare de informaţii privilegiate şi la doi ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat. În urma contopirii pedepselor, cea mai grea dintre acestea a fost sporită cu patru luni, urmând ca senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu să execute doi ani şi patru luni de închisoare.

Citeşte şi: Sorin Roşca Stănescu, condamnat la închisoare. Gorghiu: Îşi pierde calitatea de membru PNL, conform Statutului

Pe lângă senatorul Sorin Roşca Stănescu, în dosarul Rompetrol, a fost condamnat şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 2 ani şi 8 luni închisoare cu executare.

Citeşte şi: AVERE Sorin Roşca Stănescu. Senatorul are terenuri, bijuterii şi participaţii în companii de 3 milioane euro

Irina Mihaela Popovici, fost vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Valori Mobiliare (CNVM), a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului. De asemenea, instanţa a dispus încetarea procesului penal în cazul Irinei Popovici pentru fals intelectual, ca urmare a prescripţiei faptei şi achitarea pentru acuzaţia de aderare la un grup infracţional organizat.

Gabriela Victoria Anghelache, fost preşedinte al CNVM, a primit tot o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru favorizarea infractorului. Anghelache a fost achitată pentru aderare la un grup infracţional organizat, iar instanţa a mai dispus încetarea procesului penal pentru infracţiunea de fals intelectual.

Paul Gabriel Miclăuş, membru al CNVM la data faptelor, a fost condamnat la doi ani de închisaore cu suspendare pentru favorizarea infractorului şi achitat pentru aderare la un grup infracţional organizat.

Prin aceeaşi decizie, Alexandru Bucşă, administrator şi director economic al Rompetrol la data faptelor, a primit patru ani de închisoare pentru complicitate la delapidare. El a mai fost condamnat la câte trei ani pentru complicitate la spălare de bani, respectiv constituire a unui grup infracţional organizat. Instanţa a dispus ca Bucşă să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de patru ani, la care a adăugat un spor de doi ani, astfel că acesta a primit, în final, şase ani de închisoare.

În cazul lui Florin Iulian Aldea, agent de servicii de investiţii financiare, reprezentant al SSIF Alpha Finance la data faptelor, s-a dispus încetarea procesului penal pentru complicitate la manipularea pieţei de capital, ca urmare a prescripţiei. El a primit, însă, cinci ani de închisoare pentru aderare sau sprijinire a unui grup infracţional.

Claudiu Simulescu, agent de servicii de investiţii financiare şi reprezentant SSIF Eastern Securities la data faptelor, a fost condamnat la câte trei ani pentru complicitate la manipularea pieţei de capital, respectiv aderarea la grup infracţional. Pedeapsa a fost sporită cu un an, astfel că Simulescu a primit, în final, patru ani cu executare.

Petrică Grama, fost şef al Direcţiei Generale a Bugetului de Stat din Ministerul Finanţelor Publice, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru complicitate la delapidare şi la un an pentru constituirea unui grup infracţional organizat. La pedeapsa cea mai grea a fost adăugat un spor de patru luni, astfel că acesta va executa doi ani şi patru luni de închisoare.

Victor Eros, fost membru CNVM, a primit doi ani de închisoare cu suspendare, pentru favorizarea infractorului, iar Cerasela Rus, agent de servicii de investiţii financiare şi trader la SSIF Alpha Finance la data faptelor, a fost condamnată la trei ani de închisoare, tot cu suspendare, pentru aderarea la un grup infracţional organizat.

Elena Albu, fosta şefă a Corpului de Control al CNVM, a fost achitată pentru aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat şi pentru favorizarea infractorului.

Prin decizia instanţei, Alexandru Bucşă şi Petrică Grama, în solidar cu Rompetrol, au fost obligaţi să plătească aproximativ 58 de milioane de dolari Ministerului Finanţelor.

De asemenea, inculpaţii trebuie să plătească, în solidar, 20.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, inculpaţii din dosarul Rompetrol condamnaţi la pedepse cu închisoarea urmând să fie încarceraţi.