Sorin Roşca Stănescu a ajuns la Penitenciarul Rahova – UPDATE

Sorin Roşca Stănescu a fost dus la Penitenciarul Rahova, după condamnarea la doi ani şi patru luni de închisoare primită în dosarul Rompetrol. 

RomaniaTV.net
07 oct. 2014, 14:35
Sorin Roşca Stănescu a ajuns la Penitenciarul Rahova – UPDATE

Sorin Roşca Stănescu a fost transportat cu duba la Penitenciarul Rahova, după ce în cursul după-amiezii fostul senator s-a predat la Inspectoratul de Poliţie Ilfov. 

Sorin Roşca Stănescu va rămâne la Penitenciarul Rahova timp de 21 de zile, timp în care i se vor face examinări medicale şi va fi repartizat unui alt penitenciar unde îşi va executa pedeapsa.

Potrivit noului Cod de procedură penală, întrucât fostul senator a primit o pedeapsă mai mică de trei ani, el va putea beneficia de un regim de încarcerare semideschis.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov informează marţi că a primit, pentru punerea în aplicare, două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, pe numele a doi condamnaţi, cu domiciliul pe raza judeţului Ilfov.

Cele două mandate de executare a pedepsei cu închisoare, pe o perioadă de 2 ani şi 4 luni, respectiv 4 ani, au fost puse în aplicare de poliţiştii ilfoveni, persoanele condamnate fiind conduse la Penitenciarul Rahova, pentru încarcerare.

De asemenea, o echipă de poliţişti de la IPJ Ilfov s-a prezentat marţi la domiciliul lui Roşca Stănescu, de unde intenţionau să ridice cele două arme pe care acesta le deţine. 

Scandal acasă la Sorin Roşca Stănescu. Poliţia trebuie să ridice din locuinţa din Snagov mai multe arme de foc

Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în dosarul Rompetrol. Instanţa a dispus condamnarea lui Sorin Roşca Stănescu la un an de închisoare pentru utilizare de informaţii privilegiate şi la doi ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat. În urma contopirii pedepselor, cea mai grea dintre acestea a fost sporită cu patru luni, urmând ca senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu să execute doi ani şi patru luni de închisoare.

Citeşte şi: Sorin Roşca Stănescu, condamnat la închisoare. Gorghiu: Îşi pierde calitatea de membru PNL, conform Statutului

Înainte de a se preda, Sorin Roşca Stănescu a scris şi un comunicat despre condamnarea sa. 

„Am aflat ca sunt condamnat penal. La inchisoare. Fara suspendare. Mi-am facut bagajele si ma pregatesc de drum. (…) Începând de mâine, voi fi dincolo. Şi voi încerca să mă adresez de acolo, când şi cum voi putea, opiniei publice”.

Citeşte mesajul integral AICI

Pe lângă senatorul Sorin Roşca Stănescu, în dosarul Rompetrol, a fost condamnat şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 2 ani şi 8 luni închisoare cu executare.

Citeşte şi: AVERE Sorin Roşca Stănescu. Senatorul are terenuri, bijuterii şi participaţii în companii de 3 milioane euro

Irina Mihaela Popovici, fost vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Valori Mobiliare (CNVM), a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului. De asemenea, instanţa a dispus încetarea procesului penal în cazul Irinei Popovici pentru fals intelectual, ca urmare a prescripţiei faptei şi achitarea pentru acuzaţia de aderare la un grup infracţional organizat.

Gabriela Victoria Anghelache, fost preşedinte al CNVM, a primit tot o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru favorizarea infractorului. Anghelache a fost achitată pentru aderare la un grup infracţional organizat, iar instanţa a mai dispus încetarea procesului penal pentru infracţiunea de fals intelectual.

Paul Gabriel Miclăuş, membru al CNVM la data faptelor, a fost condamnat la doi ani de închisaore cu suspendare pentru favorizarea infractorului şi achitat pentru aderare la un grup infracţional organizat.

Prin aceeaşi decizie, Alexandru Bucşă, administrator şi director economic al Rompetrol la data faptelor, a primit patru ani de închisoare pentru complicitate la delapidare. El a mai fost condamnat la câte trei ani pentru complicitate la spălare de bani, respectiv constituire a unui grup infracţional organizat. Instanţa a dispus ca Bucşă să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de patru ani, la care a adăugat un spor de doi ani, astfel că acesta a primit, în final, şase ani de închisoare.

În cazul lui Florin Iulian Aldea, agent de servicii de investiţii financiare, reprezentant al SSIF Alpha Finance la data faptelor, s-a dispus încetarea procesului penal pentru complicitate la manipularea pieţei de capital, ca urmare a prescripţiei. El a primit, însă, cinci ani de închisoare pentru aderare sau sprijinire a unui grup infracţional.

Claudiu Simulescu, agent de servicii de investiţii financiare şi reprezentant SSIF Eastern Securities la data faptelor, a fost condamnat la câte trei ani pentru complicitate la manipularea pieţei de capital, respectiv aderarea la grup infracţional. Pedeapsa a fost sporită cu un an, astfel că Simulescu a primit, în final, patru ani cu executare.

Petrică Grama, fost şef al Direcţiei Generale a Bugetului de Stat din Ministerul Finanţelor Publice, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru complicitate la delapidare şi la un an pentru constituirea unui grup infracţional organizat. La pedeapsa cea mai grea a fost adăugat un spor de patru luni, astfel că acesta va executa doi ani şi patru luni de închisoare.

Victor Eros, fost membru CNVM, a primit doi ani de închisoare cu suspendare, pentru favorizarea infractorului, iar Cerasela Rus, agent de servicii de investiţii financiare şi trader la SSIF Alpha Finance la data faptelor, a fost condamnată la trei ani de închisoare, tot cu suspendare, pentru aderarea la un grup infracţional organizat.

Elena Albu, fosta şefă a Corpului de Control al CNVM, a fost achitată pentru aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat şi pentru favorizarea infractorului.

Prin decizia instanţei, Alexandru Bucşă şi Petrică Grama, în solidar cu Rompetrol, au fost obligaţi să plătească aproximativ 58 de milioane de dolari Ministerului Finanţelor.

De asemenea, inculpaţii trebuie să plătească, în solidar, 20.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, inculpaţii din dosarul Rompetrol condamnaţi la pedepse cu închisoarea urmând să fie încarceraţi.