Scandal ca la ușa cortului între PSD și USR, în Parlament: „Nu trebuie să mai prezinți certificatul de handicapat! / Un traseist care lingea clanțele turnătorului Petrov!”

Mare scandal în Parlamentul României, marți, 27 septembrie. PSD și USR și-au aruncat injurii și glume de la tribuna Camerei Deputaților. 

27 sept. 2022, 16:35
Scandal ca la ușa cortului între PSD și USR, în Parlament: „Nu trebuie să mai prezinți certificatul de handicapat! / Un traseist care lingea clanțele turnătorului Petrov!”

Radu Cristescu (PSD) i-a numit „penali” și „hoți” pe useriști, iar pe unul dintre contestatarii din opoziție l-a etichetat drept „handicapat”. În replică, unul dintre useriști i-a amintit deputatului că a fost aghiotantul lui Traian Băsescu.

Iată cum a decurs dialogul aprins dintre reprezentanții PSD și USR:

Stelian Ion, deputat USR: Cred că un titlu mai potrivit ar fi fost „legea privind oligarhia judiciară, pentru că asta face legea.

Radu Cristescu, deputat PSD: Mă uit de o oră și jumătate cine sunt moraliștii din Parlament: un grup infracțional organizat, pe numele lui USR, condus din umbră de un penal: Barna (fostul președinte al USR Dan Barna, n.r.).

Mă uit și la ministrul justiției Stelică, care are și un certificat de handicapat. Nu trebuie să-l prezentați, că se vede. Nu vă e rușine, hoților care sunteți? Nu vă e rușine să dați lecții de moralitate? Uitați-vă la voi, o mână de hoți sunteți!

Claudiu Năsui, deputat USR: Aceasta e adevărata față a PSD. Un traseist care lingea clanțele la turnătorul Petrov (fostul președinte Traian Băsescu, n.r.) acum câțiva ani, care a venit la voi în partid și se preface acum că e luptător pentru dreptate.

Ăsta e PSD, îi vedeți: înjură, e grobian – așa se comporta și acum câtva timp, era lingău de clanțe în alt partid. Radu Cristescu, deputat PSD: Am uitat să vă spun, nu mai intrați câte doi în cabina de baie să vă pupați pe guriță.

 

Mari tensiuni în comisiile din Parlament

 

Tot astăzi, și AUR a fost implicat într-un scandal, în comisii.

George Simion şi deputaţii AUR au făcut scandal al controversata lege care măreşte salariile demnitarilor. Proiectul acestei legi a fost adoptat cu 91 de voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și patru abțineri. „Pentru” au votat și 12 senatori AUR. George Simion a anunţat că deputaţii AUR vor bloca tribuna la votul din plen. Momenta, în comisie a trecut amendamentul cu privire doar la majorarea indemnizaţiilor pentru aleşii locali.