SCANDAL. Castelul Corvinilor, folosit într-o reclamă la o agenţie de pariuri din Canada

Castelul Corvinilor din Hunedoara este folosit într-o campanie publicitară făcută de o agenţie de pariuri din Canada. Administraţia castelului este acum revoltată de ideea sugerată de campanie din care reiese că cei care cumpără un bilet de 3 euro pot câştiga sume de bani încât îşi vor putea permite orice, inclusiv un castel medieval.

04 aug. 2014, 07:33

O campanie publicitară pentru Ontario Lottery and Gaming Corporation (OLG) foloseşte, printre altele, imaginea Castelului Corvinilor pentru a-şi ademeni clienţii, scrie glasul-hd.ro. Ideea sugerată este că, dacă vei cumpăra un bilet de 5 dolari canadieni (aproximativ 3 euro) poţi câştiga sume de bani încât îţi vei putea permite orice, inclusiv un castel medieval.

Citeşte şi Castelul Corvinilor din Hunedoara, în topul mondial al palatelor „de poveste”

Citeşte şi CASTELUL BRAN este de vânzare. Vezi ce sumă fabuloasă cer proprietarii pe „CUIBUL” lui DRACULA

Conform cotidianul.ro, OLG a pornit o campanie publicitară agresivă în mai multe publicaţii din statul Ontario care include fotografii cu locuri celebre din toată lumea, cu yachturi, insule private, castele etc., pentru a sugera ideea că premiile la jocul Lotto Max sunt atât de mari încât norocoşii îşi vor putea permite orice, chiar şi luxul din fotografiile cu pricina.

Fotografia castelului din oraşul Hunedoara, însoţită de mesajul „Cu doar 5$ poţi obţine un bilet la jackpot-ul de vineri”, este la loc de cinste în campania canadienilor, ca obiectiv de lux pe care marii câştigători ai loteriei şi-l pot permite.

Citeşte şi ROMÂNIA MISTICĂ. Castelul Corvinilor, sălaşul sufletelor îndurerate

Reclama cu imaginea Castelului Corvinilor apare doar în ediţiile printate ale mai multor publicaţii din Canada, inclusiv în reviste de promovare a unor hypermarke-turi.

„Pentru patrimoniul naţional şi mondial, Castelul Corvinilor are o valoare inestimabilă. Monumentul nu a fost evaluat vreodată din punct de vedere contabil sau imobiliar, pentru că e, practic, imposibil să faci o asemenea evaluare. Vom consulta departamentul juridic al Primăriei Hunedoara pentru a vedea ce e de făcut. Imaginea Castelului Corvinilor este folosită fără acordul nostru, iar obiectivul nici nu a avut vreun beneficiu material de pe urma acestei campanii”, a declarat Dan Bera, administratorul Castelului Corvinilor.

Citeşte şi O cunoscută CETATE din ROMÂNIA, în TOP TREI cele mai frumoase castele din LUME FOTO