Scandal de nedescris în Comisia de Sănătate. Parlamentarii AUR au forțat intrarea ca să se opună certificatului verde

Este scandal la cel mai înalt nivel în Comisia de Sănătate. Parlamentarii Aur în frunte cu George Simion au forțat intrarea pentru a se opune certificatului verde.

26 oct. 2021, 17:07
Scandal de nedescris în Comisia de Sănătate. Parlamentarii AUR au forțat intrarea ca să se opună certificatului verde

Scandal de nedescris în Comisia de Sănătate. Liderul AUR a transmis LIVE, pe contul de Facebook tot incidentul. Parlamentarii AUR au intrat să se opună certificatului verde. Comisia de Sănătate s-a încheiat în urma scandalului generat de AUR și va fi o ședință a Comisiei comune – Juridică și Sănătate – pentru a se decide ce se va întâmpla cu certificatul verde.

Scandal de nedescris în Comisia de Sănătate. Parlamentarii AUR au forțat intrarea ca să se opună certificatului verde

Daniel Fenechiu a încercat să îi spună lui George Simion că ședința nu poate fi transmisă pe rețelele de socializare.

Obligativitatea prezentării certificatului verde pentru toți angajații este o măsură care nu a putut fi introdusă și aplicată printr-o hotărâre de guvern ci este necesară să fie sub formă de lege și trimisă în Parlament la vot. Legea trebuia să aibă raport de la Comisia Juridică și de la Comisia de Sănătate pentru a putea ajunge în plen.

Inițial, acest proiect trebuia să facă referire doar la angajații din sănătate, aviație și MAI. Azi se discută un amendament prin care acest proiect de lege să se refere la toți angajații, atât cei de la stat, cât și cei de la privat. Cel mai probabil mâine ar putea ajunge în plen, iar săptămâna viitoare să ajungă să fie supus la vot.

„S-a discutat astăzi în biroul Comisiei pentru sănătate cu privire la proiectul care doreşte să reglementeze faptul că personalul medical care nu este vaccinat va fi suspendat pe o perioadă de 30 de zile sau se vor testa pe banii lor.

Preşedintele comisiei, domnul Streinu-Cercel, şi colegii de la PSD au solicitat celor de la PNL să amânăm discuţia în comisie, să amânăm elaborarea unui raport, să discutăm doar amendamentele – care sunt destul de multe -, să discutăm punctele de vedere venite de la Sanitas şi de la Avocatul Poporului şi organizaţii profesionale. Nu s-a dorit acest lucru, motiv pentru care PNL, trecând peste prevederile regulamentului Senatului, a hotărât convocarea şedinţei comisiei la ora 16,00. PSD nu va participa la această şedinţă, care este convocată nestatutar.

Comisia poate fi convocată de altcineva doar în absenţa preşedintelui. Preşedintele a fost prezent, a solicitat şi a decis să nu se convoace această şedinţă”, a declarat Bodog la Palatul Parlamentului.

Citește și: Diana Șoșoacă intră în restaurante fără certificat verde: Mi-a cerut acel pașaport și am pus Constituția pe masă!