Scandal de proporții în Grecia, după ce imaginile cu un ospătar care intră în apă pentru a servi clienţii a devenit virală. „Epoca sclaviei s-a încheiat”

Grecia este acum în centrul unui scandal de proporții, după ce imaginile cu un ospătar care intră în apă pentru a servi clienţii a devenit virală și a stârnit un val de critici privind dreptul muncii în această țară.

10 iul. 2023, 12:08
Scandal de proporții în Grecia, după ce imaginile cu un ospătar care intră în apă pentru a servi clienţii a devenit virală. „Epoca sclaviei s-a încheiat”
Scandal de proporții în Grecia, după ce imaginile cu un ospătar care intră în apă pentru a servi clienţii a devenit virală.

Scandal de proporții în Grecia, după ce imaginile cu un ospătar care intră în apă pentru a servi clienţii a devenit virală. Zilele trecute, pe rețelele de socializare a circulat un filmuleț în care este surprins un opătar în timp ce merge, cu o tavă în mână, prin apa care îi ajunge până în zona pieptului, pentru a servi clienții de la barul de pe plajă din Agia Marina, insula Rhodos, care se aflau pe structuri plutitoare în mare.

Citește și Uite ce trebuie să faci dacă pleci cu maşina în Grecia. Ghidul complet care te ajută să ajungi în Thassos cu mai puţin de 100 de euro

Scandal de proporții în Grecia, după ce imaginile cu un ospătar care intră în apă pentru a servi clienţii a devenit virală

Imaginile cu tânărul care este practic obligat să înoate pentru a-și face treaba i-au oripilat pe internauți.

Aceștia au lansat un val dur de critici la adresa patronului tavernei la care lucrează tânărul, dar și la adresa dreptului muncii din Grecia.

Filmulețul respectiv a ajuns și pe masa ministrului Muncii, Adonis Georgiadis, care s-a declarat dezgustat de faptul că proprietarul tavernei a permis o astfel de practică.

 

„Incidentul, așa cum a fost surprins pe cameră, este dezgustător. Ar trebui să înțelegem cu toții că epoca sclaviei s-a încheiat și că lucrătorii nu sunt sclavi.

Lucrătorii sunt oameni cu drepturi respectate și suntem aici pentru a ne asigura de respectarea drepturilor lor. Și orice om de afaceri care uită acest lucru va suferi consecințele legii fără nicio milă.

Vreau să fiu clar. Vreau ca turismul să existe, cu condiția respectării depline a drepturilor lucrătorilor”, a subliniat Georgiadis.

În ciuda valului de critici și reacții dure la adresa acestei practici desprinsă parcă din filmele cu sclavi, angajații tavernei respective îl susțin pe proprietarul afacerii. Mai mult, colegii chelnerului au emis o declarație prin care își susțin șeful și resping acuzațiile referitoare la condițiile medievale de muncă.

„Incidentul surprins pe cameră nu este reprezentativ(…)Suntem conștienți că există autorități competente la care putem apela pentru a ne apăra drepturile, dacă este necesar… Categoric condițiile noastre de muncă nu sunt ‘medievale’, așa cum spun unii oameni”, se arată în declarația angajaților tavernei.

Citește și Ce legi trebuie să respecți când pleci în Grecia. Ce la noi e normal, acolo poate să-ți aducă amenzi colosale