Scandal după Eurovision. Acuzații grave la adresa organizatorilor / Se cere retragerea României

Credibilitatea concursului Eurovision scade din ce în ce mai mult. Inclusiv după ediția din 2023, un nou val de critici s-a năpustit peste organizatori. 

15 mai 2023, 09:08
Scandal după Eurovision. Acuzații grave la adresa organizatorilor / Se cere retragerea României

Din ce în ce mai mulți internauți susțin că existența Eurovisionului devine irelevantă, inclusiv după succesul lui Loreen, reprezentanta Suediei. Criticile vizează încărcătura politică a concursului, respectiv irelevanța artistică.

Există chiar și opinii care merg într-o zonă cu argumente dificil de dovedit. Urmăritorii Eurovision acuză organizatorii că au pregătit victoria lui Loreen pentru ca anul viitor să organizeze competiția Suedia, la fix 50 de ani de când ABBA a câștigat concursul cu piesa „Waterloo”.

Loreen a mai câștigat concursul Eurovision în 2012, cu piesa „Euphoria”. Artista din Suedia este prima femeie care a reușit cucerirea trofeului de două ori.

 

Eurovisionul, luat în râs de români. Se cere retragerea din concurs TVR-ului

 

În România, după umilințele suferite în ultimii ani, cetățenii solicită în social media retragerea țării noastre din acest concurs.

Iată câteva comentarii:

„De ani de zile, Eurovision nu mai are de-a face cu calitatea artistică, e vorba despre decizii luate după alte criterii decât calitatea vocală sau compozițională. Nici măcar vizualul nu mai contează.

E puternic politizat. Juriile naționale par să vină cu temele de acasă, adesea dau note contra opiniilor fanilor. Uneori e chiar vizibil că sunt susținute din culise doar anumite state. Anul trecut s-au descoperit inclusiv falsificări sau pur și simplu anulări ale unor voturi ‘neconvenabile’ pentru rezultatul final urmărit. România și alte țări au fost prinse în acel scandal”;

„Eurovision a încetat demult să mai fie un concurs în care primează muzica. Eurovision e un instrument în mâna politrucilor comunitare prin care își pun în plicare politicile de tip comunist”;

„Eu cred că cei care au câștigat cu adevărat au fost cei care nu și-au pierdut timpul la prostia de Eurovision”.