Scandal fără precedent în jurul lui Şahtior. Trupa lui Lucescu e acuzată de blat

Şahtior Doneţk a jucat sâmbăta trecută în campionat, la Olimpik Doneţk, iar derularea partidei şi sumele pariate în Asia pe această partidă au ridicat mari semne de întrebare.

30 sept. 2015, 12:47
Scandal fără precedent în jurul lui Şahtior. Trupa lui Lucescu e acuzată de blat

Un nou scandal al meciurilor trucate e pe cale să izbucnească în fotbalul european, el având în centru pe Şahtior Doneţk, formaţie antrenată de Mircea Lucescu. Şahtior a câştigat cu 3-2 meciul jucat la Olimpic Doneţk, după ce a fost condusă cu 0-1 şi 1-2, marcând golul victoriei în minutul 90. În plus, din minutul 17 a jucat cu un om mai puţin pe teren.

Citeşte şi Mircea Lucescu, scos din sărite de arbitraj la meciul cu Real Madrid: „E lipsă de respect”

Prezent în Ucraina pentru a vorbi la un congres dedicat jocurilor de noroc, dar și pentru a se întâlni cu reprezentanți ai Federației Ucrainene, italianul Francesco Baranca a fost exploziv într-un interviu acordat portalului vecin MatchDay.ua. „Vă pot spune că la meciul Olimpik Donețk – Șahtior s-au pariat sume uriașe în Asia. Nu vă pot spune o cifră exactă, dar ea se ridică la câteva milioane de euro. Am observat fluctuații incredibile ale cotelor în momentele în care Șahtior era condusă. Iar lumea paria foarte mult pe Șahtior chiar dacă Olimpik era în avantaj„, a spus Baranca.

De asemenea, Baranca a dat asigurări: „Am discutat cu cei din Federație. Au promis că vor lua măsuri. Deznodămîntul multor meciuri este ştiut înainte de start„.

Şahtior Doneţk va evolua miercuri seara, de la ora 21.45, în Liga Campionilor, la Paris, împotriva lui PSG.