Scandal imens de corupţie în Tanzania de la un contract de 390 de milioane de euro semnat în România

Contractul a fost semnat pentru achiziţionarea de echipamente de salvare, dar autorităţile judiciare din Tanzania suspectează că firma românească cu care a fost încheiat nu ar exista.

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 15:06
Scandal imens de corupţie în Tanzania de la un contract de 390 de milioane de euro semnat în România

Directorul general al Biroului pentru Prevenirea şi Combaterea Corupţiei (DNA-ul Tanzaniei), John Mbungo, a declarat că instituţia pe care o conduce interimar va trimite o delegaţie în România pentru a verifica contractul contractul şi va reveni în curând cu detalii.

„Trebuie să stabilim dacă respectiva firmă românească, Rom International Solution, chiar există acolo”, a declarat Mbungo.

Acordul a fost făcut public săptămâna trecută de către preşedintele John Magufuli, care i-a şi demis pe ministrul de interne Kangi Lugola şi pe comisarul general al forţei de incendiu şi salvare, Thobias Andengenye, care ar fi semnat contractul fără ştirea şi acordul ministerului de finanţe şi al Adunării Generale. Un al treilea oficial, generalul maior Jocob Kingu, a ales să demisioneze după dezvăluirile apărute în spaţiul public. Kingu era secretar permanent al ministerului de interne la data semnării contractului.


loading...