Scandal în cazul primarului mort după o operaţie de opt ore într-un spital privat din Capitală

Fiul politicianului îi acuză pe doctori că au făcut o intervenţie inutilă, tatăl lui ar fi putut trăi mult şi bine şi fără ea! La acelaşi spital a descins şi poliţia, după ce s-a descoperit că sute de pacienţi ar fi plătit actul medical, care ulterior a fost decontat şi de la casa de asigurări, transmite România TV.

RomaniaTV.net
28 feb. 2019, 07:44
Scandal în cazul primarului mort după o operaţie de opt ore într-un spital privat din Capitală

Două scandaluri simultan la acelaşi spital privat din Capitală. În cazul primarului Constatin Gheorghiţă, decedat după o operaţie care părea simplă la prima vedere, fiul acestuia face acuzaţii grave

„Au zis ca este o boala care este mai mult genetica si imbatraneste. I-au explicat riscurile au spus ca sunt de unu la suta. A murit un pacient care nu era bolnav, eu nu spun ca aceasta valva nu trebuia schimbata, dar putea sa traiasca cu ea mult si bine”, spune fiul primarului decedat.

Citeşte şi: Percheziţii la Sanador într-un dosar de înşelăciune şi fals în înscrisuri

La acelaşi spital, procurorii şi poliţiştii au descins într-o anchetă cu acuzaţii de înşelăciune şi fals în înscrisuri.

Ministrul Sănătăţii şi medicul Monica Pop au vorbit despre aceste acuzaţii.

„Pana anul trecut in norme exista o listare a sumelor pe care clinicile private puteau sa le incaseze pentru serviciile hoteliere, 300 de lei pe zi. Pentru ca s-au majorat salariile s-a facut porpuenerea acceptata ca sa nu existe limita pt aceste servicii hoteliere”, spunu Sorina Pintea.

Descinderile au avut loc după ce în ultimele luni au fost supravegheate decontările cerute de spital sistemului de asigurări de stat .